«ЗАПАЛЮЄМО ЗІРКИ» Дубль другий

Конкурс творчих робіт студентів і школярів «Запалюємо зірки», проведений Спілкою журналістів Придністров’я напередодні 30-річчя організації, дав можливість представникам молодого покоління заявити про свій творчий потенціал.


На адресу організаторів змагання журналістів-початківців з усіх куточків республіки надійшло понад 200 робіт, написаних українською, молдавською, російською мовами, а також фотографії. Читаючи ці репортажі, нариси, розповіді, розглядаючи фотографії, мимоволі усвідомлюєш, наскільки вони пройняті любов’ю до рідного краю, почуттям причетності до всього, що нас оточує, що споконвічно дороге і близьке кожному жителю нашої країни.

«У цьому конкурсі, як і в інших, були визначені переможці, лауреати. Особливий же він тим, що в ньому немає переможених. Зірка кожного учасника спалахнула, випромінюючи неповторне світло, кожен відчув себе важливим, значущим, потрібним», – урочисто проголосив глава Спілки журналістів Придністров’я Олександр Карасьов під час підбиття підсумків.

Реальним результатом оголошеного конкурсу стало видання спеціального збірника, в якому опубліковані найкращі роботи. Творча Спілка подякувала всім учасникам, хто спробував себе в непростій письменницькій справі або як фотохудожник.

Незалежно від здобутого чи не здобутого місця, порадував головний результат: наша молодь активна, мисляча, талановита! Вона вірить у завтрашній день, у щасливе майбутнє, в те, що моральні закони й нерозкриті поки ще таємниці світобудови допоможуть знайти себе, відкрити в житті єдино правильний шлях. Можливо, що комусь у цьому допоможуть його літературні задатки чи журналістські здібності.

Показово, що потік листів із друкованими роботами та фотографіями на електронну поштову скриньку організаторів ще досить довго не вичерпувався по закінченні приймання конкурсних робіт. Тоді ж і стало зрозуміло: за такого високого інтересу молодих людей до журналістської творчості конкурс просто необхідно продовжити.

Для участі необхідно в період із 1 жовтня 2024-го по 31 травня 2025 року представити: твори, оповідання, статті, нариси, есе, репортажі, фотографії та інші матеріали. Пишіть на будь-яку тему. Кількість робіт – не більше двох від одного автора. Матеріали необхідно надсилати на електронну пошту soyuznash@yandex.ru або pridnestr@idknet.com у вигляді листа або pdf-файлу, прикріпленого до листа, з позначкою «На конкурс «Запалюємо зірки».

Писати можна трьома офіційними мовами нашої держави: російською, молдавською, українською. Фотографії необхідно надсилати з підписом автора, зазначенням часу зйомки та з короткою розповіддю обставин, за яких вона здійснена. Представлені роботи не рецензуються і не повертаються.

Вимоги до номінантів: навчання в середньому, середньо-спеціальному або вищому навчальному закладі Придністров’я (станом на час прийняття публікації). У листі необхідно вказати: ПІБ, домашню адресу, телефон, особисту електронну пошту, місце навчання.

Підсумки конкурсу будуть готові в червні наступного року. На переможців чекають дипломи встановленого зразка та спеціальні призи Спілки журналістів Придністров’я.

Роботи, відзначені членами журі, опублікують на сайті Спілки журналістів республіки, а також на сторінках республіканських газет «Приднестровье», «Адевэрул Нистрян», «Гомін» (залежно від мови написання).

Дерзайте, молоді!
Успіх порадує
талановитих,
сміливих і рішучих.