Увага, конкурс! Суворов і Придністров’я

Олександр Суворов є символом Придністров’я. Особистість видатного полководця служить для всіх прикладом самовідданості, героїзму і любові до Батьківщини.


Образ генералісимуса тісно переплетений з історією нашого краю. Олександр Васильович заклав Тираспольську фортецю. У центрі міста на головній площі придністровської столиці встановлений кращий в СРСР пам’ятник на його честь. Портрет Олександра Васильовича прикрашає національні грошові купюри.

ru.wikipedia.org

Партія «Обновление», фонд «Будущее Приднестровья» за підтримки Росспівробітництва ініціювали проведення творчих конкурсів есе та малюнка. Мета події – привернути увагу молоді до цієї неординарної постаті, до багатогранної діяльності великого полководця, історичних подій, до яких він був причетний, вивчити роль, яку відіграв Суворов у розвитку нашого краю.

«Наступного року Олександру Васильовичу Суворову виповнюється 295 років, отже тема, як кажуть, лежить на поверхні», – констатувала в бесіді з нашим кореспондентом член оргкомітету конкурсу Тетяна Косенко.

Конкурс есе на тему «Непереможний Суворов» організований для учнів середніх і старших класів загальноосвітніх шкіл, студентів середніх професійних і вищих навчальних закладів трьох вікових груп: 11–13 років; 14–18; 19–23. Обсяг робіт – до трьох сторінок формату А4.
(учасникам слід мати на увазі перевірку на плагіат).

Конкурс малюнка «Потомство моє, прошу брати приклад…» запрошує до участі школярів, які навчаються в художніх школах та ізостудіях. Претенденти можуть обрати дві теми: «Генералісимус Суворов» та «О. В. Суворов – засновник Тирасполя». Тут теж розрізняється три вікові категорії: 7–10; 11–13; 14–18 років.

Малюнки та есе необхідно надіслати до 11 жовтня поточного року в оргкомітет за адресою: Тирасполь, вул. Леніна, 27.

За підсумками конкурсу буде видана збірка з кращими роботами.

У межах проекту «Суворовські читання» учасники зможуть продемонструвати публіці своє бачення чи власну інтерпретацію улюблених глав із книги Олександра Суворова «Наука побеждать». Наступного року телеканал «ТСВ» планує зняти фільм про полководця. До стрічки увійдуть також інтерв’ю і роботи учасників оголошених конкурсів, захоплених історичною особистістю.


Світлана МАТРЮК.