«Цветик-семицветик» допомагає жити

ТВОРЧІСТЬ ЮНИХ

Творчість допомагає особливим дітям розвивати уяву, соціальні навички, почуватися щасливими й перемагати комплекси.


У Придністров’ї для малюків з особливостями здоров’я не тільки покращують умови їхнього перебування в соціальних установах, підвищують рівень медичного обслуговування, а й піклуються про їхній духовний і творчий розвиток. Наприклад, фестиваль творчості особливих дітей відбувся вже 12 разів. Його рідною домівкою стали Дубоссари. І не випадково, оскільки ідея належить керівнику громадської організації «На допомогу дітям з обмеженими можливостями здоров’я «Цветик-семицветик» Світлані Завтур. З кожним роком усе більша кількість колективів залучається до участі в параді юних талантів, і вже не тільки з Придністров’я, а й із Гагаузії та Молдови.

Цього року в культурній події свої таланти демонстрували понад 150 юних обдарувань. Провели її під егідою Міністерства з соціального захисту і праці, за підтримки Дубоссарської держадміністрації, Союзу російських громад Придністров’я та представництва Росспівробітництва.

Перед початком гала-концерту гості ознайомилися зі зразками прикладної творчості дітей з особливими потребами життєдіяльності: виробами, картинами, іграшками, виготовленими з різних матеріалів і в різних техніках.

Керівник Дубоссарської держадміністрації Руслан Чабан оголосив вітальний адрес Президента Вадима Красносельського.

Учасників творчого зібрання привітали також депутати Верховної Ради, представники Міністерства із соціального захисту та праці, Росспівробітництва. Виконувач обов’язків його керівника Артем Науменков зазначив, що фестиваль став одним із найбільш довгоочікуваних і приємних свят:

■ «Дивлячись на прекрасні виступи, кожен раз радію за вас. Це прекрасна можливість показати себе на сцені, представити чудові номери, роботи. Спасибі батькам, які підтримують і допомагають дітям, хлопцям і дівчатам, брати участь у таких заходах. Особлива подяка за це педагогам. Я бажаю всім перемоги та прекрасного настрою».

Другий і третій день гала-концерту пройшли на базі Дубоссарського Центру реабілітації дітей з особливими потребами життєдіяльності. Для особливих діток організували екскурсії, майстер-класи, познайомили з мешканцями контактного зоопарку та кінного клубу «Алюр».

Хлопчики й дівчатка побували на станції юних туристів і в планетарії. Учасників фестивалю квітки-семибарвиці засновники та організатори порадували солодкими призами та пам’ятними подарунками.

Фестиваль квітки-семибарвиці – це не тільки прояв талантів і творчих здібностей дітей, а й майданчик, де ми можемо продемонструвати повагу, підтримку і турботу про тих, хто потребує нашої допомоги та уваги. Кожен із вас – це живе натхнення, приклад мужності та прагнення до самовираження. Ви демонструєте, що, всупереч усім труднощам, кожен здатний досягати високих цілей, реалізовувати мрії й мислити позитивно. Щиро дякую організаторам за увагу та зусилля, спрямовані на створення умов для прояву талантів і творчості наших дітей. Ваша праця важлива й цінна, вона заслуговує заохочення і підтримки. Бажаю всім наснаги, нових ідей та позитивних емоцій. – Президент Вадим Красносельський.


Віра ДОБРЯНСЬКА.

Фото автора.