Голос громадськості

Об’єднана Рада трудових колективів Придністров’я виступила зі зверненням до керівництва Молдови.


Документ, що надійшов до редакції газети «Гомін», підписаний головою республіканського громадського руху «ОРТК Придністров’я» Володимиром Ємельяновим. Попередньо його текст обговорили у трудових колективах, первинних територіальних організаціях і затвердили рішенням президії громадського руху.

У зверненні висловлюється стурбованість у зв’язку з обмежувальними діями Молдови, що завдають шкоди економіці ПМР.

■ «Нав’язувані обмеження вбивають придністровські підприємства з багаторічною історією», – констатують громадські діячі.

Як приклад вони наводять припинення роботи Тираспольського заводу «Молдавизолит». Заборона молдовськими компетентними органами на вивезення готової продукції призвела до простою працюючого підприємства з безнадійною перспективою. Понад півтисячі працівників втратили робочі місця й заробітну плату, а їхні родини опинилися на межі виживання.

■ «Це не просто цифри, за кожною з них – долі реальних людей, чиє право на працю було порушено», – вважають члени одного з наймасовіших громадських об’єднань.

Автори документа вважають, що подібні дії не можуть викликати у людей нічого іншого, крім обурення відносно їх ініціаторів, і закликають керівників Молдови переглянути принципи проведеної ними стосовно до Придністров’я політики; вжити невідкладних заходів щодо зняття будь-яких обмежень, які порушують права придністровців і сприяють погіршенню їхнього соціально-економічного становища.

■ «Припиніть використовувати економічні важелі як інструмент політичного тиску!».

Цими словами, а також висловленням надії на мудрість, розсудливість і розуміння громадські діячі завершили текст звернення до вищого керівництва Молдови.


Микола КОЛЕСНИК.