На полі – МАЙБУТНІ ЗІРКИ ФУТБОЛУ

У Дубоссарах розпочався черговий сезон республіканського турніру з футболу «Шкіряний м’яч».


П’ять років тому його відновили з ініціативи Президента Вадима Красносельського, й усі ці роки розвиток найбільш масової й улюбленої гри дітей та юнацтва просувається семимильними кроками.

Восени в усіх містах і районах Придністров’я проводяться відбіркові тури. Потім найкращі команди юних футболістів із районів, причому не тільки хлопчиків, а й дівчаток, визначають успішні спортивні дружини на республіканському рівні.

У Дубоссарах урочисте відкриття державного туру відбулося на міському стадіоні. У заході взяли участь керівники міста та району, місцевих управлінь фізичної культури, спорту та туризму, народної освіти. З початком нового сезону учасників турніру привітав глава держадміністрації Руслан Чабан. Він наголосив, що в районі розвивається багато видів спорту, у тому числі й футбол.

«Шановні спортсмени, я бажаю вам безкомпромісної боротьби, щоб ігри обійшлися без травм, а переміг найсильніший! У добру путь!» – побажав керівник району.

У день відкриття муніципального етапу республіканського футбольного турніру змагалися хлопці 4-х та 5-х класів. Нагадаємо, в минулому сезоні команди дубоссарських юних футболістів показали гарний рівень підготовки на муніципальних і республіканських змаганнях. Причому не лише в групі команд хлопчиків, а й дівчаток. Команди хлопчиків із гімназії № 1 та школи № 2 стали переможцями республіканського турніру у своїх вікових групах, а збірна дівчаток зі школи № 7 посіла почесне третє місце. Учасниці нового сезону з 7-ї школи зізналися, що раді торішньому успіху однокласниць, і цього року також мають намір показати гарну гру.

«Нам сподобався футбол, ми розпочали тренування, а пізніше й ігри. Класно, що такі змагання проводяться в нашому місті та республіці й для дівчаток. Ми пишаємося нашими однокласницями, які минулого сезону посіли третє місце. Цього року ми намагатимемося перемогти», – розповіли учениці 5-го класу школи № 7 м.

Дубоссари Вікторія Потранжел та Марина Дамаскіна.

Любов до гри № 1 у світі демонструють і хлопці другої дубоссарської школи. Деякі футболісти-початківці навіть планують поєднати життя з цим видом спорту. Серед них і четверокласник Микита Рибаков.

«Для мене футбол – сенс життя. Щоправда, він на другому плані. На першому, звичайно, сім’я. Я люблю грати у футбол, у ньому бачу своє майбутнє. У мене є кумири-футболісти, зокрема подобається Андрій Аршавін. Він був у збірній Росії, дуже добре грає, нічого не боїться, може подолати будь-які перешкоди», – поділився потаємним майбутня (хто знає?!) зірка світового футболу.

У новому сезоні в іграх турніру «Шкіряний м’яч» на регіональному рівні в Дубоссарському районі візьмуть участь 40 команд школярів. Це близько 500 хлопчиків та дівчат. Ігри відбуватимуться у трьох вікових групах. Кращих юних футболістів району визначатимуть у футбольних баталіях до 24 жовтня. Команди-переможниці представлять місто і район на рівні республіки навесні 2025 року.


Надія ПОЛОНСЬКА.

Фото автора.