Головна мета проекту досягнута

У республіці завершилась акція «Купуй придністровське». За словами її організаторів – представників Торговельно-промислової палати ПМР, головна мета проекту досягнута. Мешканці нашої країни ознайомилися з вітчизняними виробниками, які випускають конкурентоспроможну продукцію за доступними для придністровців цінами. У Дубоссарах 29 жовтня відбулася восьма виставка-ярмарок, на якій десятки підприємців і великих виробників представили свою продукцію. Добру атмосферу і святковий настрій допомагали створювати місцеві музичні колективи, й навіть дощ не завадив жителям міста  відвідати захід.

Привітав учасників ярмарку глава районної держадміністрації Руслан Чабан: «Наша придністровська продукція найкраща і найякісніша. Хочу подякувати всім, хто приїхав до нас, щоб узяти участь у ярмарку. Ми вироблятимемо й купуватимемо придністровське завжди. Будемо нарощувати обсяги виробництва, створювати нові робочі місця, збільшувати прибутки до бюджету і реалізовувати соціальні програми. Ми робитимемо все для того, щоб процвітали наше місто і республіка, щоб зростав добробут кожної придністровської сім’ї».

Виставка-ярмарок розгорнулася на площі Захисників та вулиці Совєтській. Понад 80 придністровських товаровиробників зі всіх куточків нашої країни представили м’ясну, рибну, овочеву, рослинну продукцію, а також промислову та будівельну.

Дубоссарці гідно оцінили вітчизняних підприємців. «Ми побачили географію виробництва. Дійсно, наша придністровська продукція – просто очі розбігаються. Придбав із задоволенням кам’янську консервну продукцію – і недорога, і бачу, що дуже якісна. Хотілося б, щоб такі ярмарки стали традиційними й щорічними. Ми запрошуємо наших виробників приїжджати в Дубоссари частіше», – поділився враженнями Віктор Багнібов.

За словами представників Торговельно-промислової палати, у всіх восьми виставках-ярмарках взяли участь близько 180 підприємств. Загальна сума продаж склала понад два мільйони рублів, а відвідали такі заходи майже дві тисячі придністровців. Крім того, у ході проекту, який стартував у квітні цього року, до нього були залучені й торговельні об’єкти: 178 магазинів у 36 населених пунктах Придністров’я.

Від імені Уряду ПМР всіх учасників  привітав Олексій Цуркан, зазначивши, що завдання виставок-ярмарків і полягає в тому, щоб об’єднати виробників і покупців придністровської продукції, а також подякував усім за активність. Проаналізувавши пропозиції й відгуки громадян, організатори дійшли висновку, що такі акції необхідні. На адресу її ініціаторів лунали й подяки, і проблемні запитання, з якими стикаються виробники у своїй нелегкій праці. Адже головна вимога сучасних покупців – якість і прийнятна ціна. Виробники пояснювали, що на вартість товару впливає чимало факторів: логістика, податкові та митні нарахування, високий рівень відсотка банківських кредитів.

Загалом, у результаті реалізації проекту «Купуй придністровське» створюються сприятливі умови для формування позитивного іміджу місцевих товаровиробників, збільшення асортименту й обсягів місцевих товарів на внутрішньому споживчому ринку. Ця програма сприятиме насиченню ринка якісними й доступними для всіх верств населення товарами місцевих виробників.

Віра   ДОБРЯНСЬКА.