Стан справ у містах і районах ПМР стабільний і прогнозований

У ході селекторної наради 14 травня Президент заслухав інформацію глав держадміністрацій міст і районів республіки. Вони доповіли йому, що ситуація у всіх сферах життєдіяльності нашої держави стабільна і прогнозована.

Вадим Красносельський зупинився на деяких особливо важливих моментах. Так, Президент закликав керівників міст і районів тримати на особистому контролі питання «довгобудів». Він порекомендував розпочати формування кооперативів, а також їх документальне оформлення.

Щодо реалізації програми капітальних вкладень Вадим Красносельський зупинився на процесі реконструкції та будівництва об’єктів соціальної сфери та установ освіти. За його словами, ця робота триває в плановому режимі, й до початку нового навчального року основний обсяг робіт має бути завершений.

Глава держави звернув також увагу на необхідність своєчасних виплат відпускних працівникам сфери освіти. Крім того, він нагадав керівникам місцевих держадміністрацій про важливість організації на гідному рівні заходів у рамках Року рівних можливостей.

Вадим Красносельський подякував керівникам держадміністрацій за якісне проведення заходів, присвячених 73-й річниці закінчення Великої Вітчизняної війни. Порушуючи тему патріотичного виховання молоді, він зазначив, що в школах та установах професійної освіти необхідно формувати юнармійські загони, які б поступово ставали масовими. Як позитивний приклад Вадим Красносельський назвав громадську організацію «Молодіжний спортивно-патріотичний клуб «Спадкоємці Перемоги». «Вони виконують значущу для Придністров’я справу, об’єднуючи молодих людей навколо єдиної ідеї, суть якої сформульована в самій назві – «Спадкоємці Перемоги». Перемога – це не тільки свято, яке ми відзначаємо 9 травня, але і 2 вересня 1990 року, серпень 1992 року і багато інших дат з історії республіки – від катерининських часів до сьогоднішнього дня», – зазначив Вадим Красносельський.

Президент підкреслив, що серйозну увагу патріотично-ідеологічному вихованню приділяють у Тираспольському Суворовському військовому училищі, Республіканському кадетському корпусі, ТЮІ та Військовому інституті. Вадим Красносельський рекомендував главам держадміністрацій під час літніх канікул організувати круглі столи за участю вихованців цих навчальних закладів. «Це буде змістовний діалог, цікавий всім його учасникам», – сказав Президент, підкресливши, що такі заходи мають стати регулярними.

Тетяна   БАСОВСЬКА.
Фото прес-служби Президента