Усі стали дещо щасливішими

Не секрет, що в нас у Придністров’ї величезну увагу приділяють дітям, а дошкільникам – особливо. Дністровськ у цьому питанні не є винятком. Дитячі садки й батьки немов змагаються в любові до своїх малюків, розвивають і плекають таланти. Не випадково тут давно і впевнено завоював популярність весняний конкурс для шестирічних дівчаток під назвою «Міс Крихітка».

Незмінним натхненником і автором програм є режисер ПК «Енергетик» Інна Торовець. Цього року «Міс Крихітка» вивела у світ 11 чарівних дівчаток, охочих позмагатися за корону найменшої принцеси міста енергетиків.

Дівчатам належало пройти чотири випробування. У першому треба було цікаво розповісти про себе, у другому – показати свій талант, у третьому – перевтілитися в яскраву зірку естради, а завершити цей творчий ланцюжок граціозним дефілюванням. Всі конкурси були видовищними та досить яскравими. Відважні маленькі дівчата, вперше опинившись на головній сцені міста, не розчарували публіку. Вони розповідали про себе віршами, завзято співали, танцювали, демонстрували циркове мистецтво. Глядачі з подивом і захопленням пізнавали у створених малечею образах всенародно улюблених зірок естради, а саме: Аллу Пугачову, Наташу Корольову, Софію Ротару, Надію Кадишеву, ВІА «Гру», Глюкозу, Леді Гагу, Вєрку Сердючку, Крістіну Орбакайте, Наталі й навіть Мерилін Монро.

Фінальну крапку в конкурсі чарівних крихіток поставило дефіле. На сцену вийшли ніжні красуні, чия хода з дитячою незграбністю викликала захват і розчулення.

Перед журі постало складне завдання. Важко було виявити найкращу з конкурсанток, адже практично всі вони були на досить гарному рівні. У результаті володаркою Гран-прі та почесного звання «Крихітка-принцеса» стала юна Софія Ворончак. Перше місце і приз глядацьких симпатій дісталися Мілені Гуцаловій. Друге і третє місця вибороли Аріанна Тараненко та Ангеліна Афтентьєва. Решту маляток нагородили заохочувальними призами та пам’ятними стрічками із заслуженими титулами: «Посмішка», «Ніжність», «Чарівність», «Грація», «Талант», «Іскорка» і «Кокетка».

Спонсорувала конкурс Молдавська ДРЕС. Приз глядацьких симпатій – величезного м’якого ведмедика – подарувала державна адміністрація Дністровська.

Юні героїні конкурсу буквально «купалися» в оваціях переповненої зали. Сестрички, братики та друзі вибігали на сцену з квітами. Помолоділі дідусі та бабусі азартно гукали своїм онукам «Браво!». Пристрасно вболівали за своїх чад мами, які вклали багато сил і фантазії в підготовку юних конкурсанток, а татусі пишалися й аплодували голосніше за всіх. Маляткам довелося чимало потрудитися, проявити завзятість і сміливість, щоб стати справжніми принцесами. Цей весняний день запам’ятається їм на все життя, оскільки здійснилася їхня мрія. Конкурс об’єднав сім’ї та порадував містян – усі стали дещо щасливішими.

Лара   ЧАЙКА.