Разом – ми одна команда!

Під таким гаслом на базі спортивного комплексу міста Григоріополь відбувся футбольний фестиваль, в якому взяли участь понад 100 найкращих футбольних гравців з обох берегів Дністра.

У дводенному футбольному турнірі взяли участь команди дітей у віці 12–13 років з населених пунктів Молдови та Придністров’я.  Захід відбувся за фінансової підтримки Європейського союзу, представленого в рамках програми «Підтримка заходів зі зміцнення довіри», що реалізується ПРООН. За словами організаторів, такі спортивні заходи сприяють створенню атмосфери довіри між жителями двох берегів шляхом створення загальних інтересів спортивної спрямованості. Основна мета проекту – через спільні спортивні заходи створити оптимальні умови для розвитку, просування та моніторингу спорту в населених пунктах на обох берегах Дністра. На футбольному майданчику зустрілися команди сіл Варниця, Рошкани, Шерпени Ново-Аненського району, сіл Танатари, Кіркаєшти Каушанського району та команди спортивної школи міста Григоріополь, спортивної школи села Чобручі Слободзейського району, дитячо-юнацької спортивної школи № 2 міста Дубоссари.

Серед почесних гостей на урочистому відкритті фестивалю був присутній заступник голови відділу проектів і технічного співробітництва делегації ЄС у Республіці Молдова Марко Геммер. Він привітав юних спортсменів і відзначив важливість проведення подібних заходів для дітей, які грають у футбол, незалежно від того, на якій стороні берега Дністра проходять ці змагання. Крім футбольного туру до програми увійшли такі культурно-розважальні заходи, як: презентація команд і населених пунктів, розважальні конкурси, ігри, табірне багаття. Футбольні змагання проводилися за круговою системою, всього було зіграно 28 ігор, де всі команди продемонстрували свою спортивну майстерність. В умовах фестивалю не було переможених і переможців, тому всі команди були нагороджені кубками, а учасники команд, крім дипломів за участь, отримали ще й комплекти спортивного одягу (кепку, рюкзак і футболку).

На церемонії закриття футбольного фестивалю був присутній радник Президента ПМР, голова Федерації футболу ПМР Павло Прокудін. Він щиро подякував усім організаторам та учасникам фестивалю за гарну підготовку свята і зазначив: «Будь-які змагання – це чудова нагода відірвати наших дітей від різних смартфонів, адже молодь повинна розвиватися, в подібних спортивних турнірах показувати, хто на що здатний та підвищувати професійний рівень підготовки».

Усі учасники команд одержали велике задоволення та позитивний настрій від свята і ще раз переконалися, що футбол – це не просто гра, а спосіб життя, який об’єднує та надихає.

Світлана   КОНДРОВА.