Настав час підбити підсумки шкільних досягнень

Про завершення навчального року в освітніх закладах Придністров’я сповістив Останній дзвоник. Випускникам 9-х та 11-х класів після випускної атестації доведеться обрати шлях у самостійне життя, а на всіх інших школярів чекають літні канікули. Напередодні свята Останнього дзвоника в школах підбили підсумки навчального року та нагородили призерів олімпіад і конкурсів.

Нагородження кращих із кращих відбулося в Рибниці, де за традицією відзначили День школяра. Урочистий захід відбувся в міському Палаці культури. У Рибницькому районі понад
6 000 школярів, майже третина з них – відмінники та ударники. Тільки цього року понад 400 школярів стали переможцями та призерами республіканських олімпіад і міжнародних конкурсів. Привітати юних рибничан приїхала міністр просвіти ПМР Тетяна Логінова.

«Сьогоднішнє свято – це день нагородження кращих із кращих. Тих, хто прославляв своє місто в олімпіадах, конкурсах, змаганнях», – сказала міністр і вручила школярам грамоти та листи подяки Міністерства просвіти.

Тетяна Логінова привітала дітей з високими особистими здобутками, наголосивши, що переможці та призери республіканських олімпіад – уже студенти. Їм залишилося скласти всього два єдиних державних іспити.

Міністр особливо відзначила велику кількість призових місць у рибничан, які писали свої роботи про музеї: «Музеї – це історична пам’ять народу. Дуже важливо зберігати в пам’яті не тільки світлі моменти, а і те трагічне, що було в історії нашої держави».

Від імені держадміністрації учнів шкіл привітав заступник глави міста Юрій Молдовський: «Шкільні роки – найбільш щасливі й радісні в житті кожної людини. У цей період ви здобуваєте знання, знаходите справжніх друзів, які йтимуть з вами життям. Напередодні закінчення навчального року бажаю вам гідно продемонструвати свої знання на іспитах. Щастя вам, успіхів та добробуту!».

Начальник ДУ «Рибницьке УНО» Яніна Сафронова зазначила, що цього року учні шкіл міста та району взяли участь більш ніж у двадцяти республіканських та міжнародних заходах, серед яких такі: X Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого образотворчого мистецтва та декоративно-прикладної творчості «Золотий півник»; I Всеросійський конкурс-фестиваль сценічного та художнього мистецтва «Хвиля успіху»; республіканські предметні олімпіади; Республіканський цивільно-патріотичний фестиваль «Ми цій пам’яті вірні!»; Республіканський конкурс «Сузір’я талантів»; республіканські спартакіади школярів тощо.

«Це свято на вашу честь, дорогі наші переможці та призери міжнародних і республіканських олімпіад та конкурсів. Перемоги не бувають легкими, перемога – це завжди витрата часу, творчість, праця і трохи везіння. Перемоги – це результат великої роботи. Я дякую вам за наполегливу працю, за цілеспрямованість. Усі ваші перемоги й успіхи – це внесок у майбутнє нашого міста і району, це інвестиції в розвиток нашої республіки» – звернулася до зірок свята Яніна Сафронова.

Привітати представників молодого покоління прийшли також депутат Верховної Ради Андрій Сафонов, керівник Рибницького відділення апарату Республіканської політичної партії «Обновление» Наталя Мамалига та інші.

Урочистий захід, присвячений вшануванню переможців республіканських предметних олімпіад, призерів спортивних і творчих конкурсів, продовжили виступи творчих колективів. Яскравими хореографічними номерами гостей свята порадували колективи Центру дитячої та юнацької творчості «Елегія», «Сузір’я», «Арабески», «Планета дітей».

Учителі щодня намагаються передати своїм вихованцям найкраще. Це свято було і для них. Це той солодкий плід їхньої копіткої праці, якого чекають роками. «Цей концерт – ще одне підтвердження тому, що наші діти дуже талановиті, вони, дійсно, найкращі. Таке задоволення дістала сьогодні. Досягнення учнів і нас окрилюють», – поділилася після урочистого заходу учителька української мови СШ № 11 Тетяна Вербецька.

А найщасливішими того дня виглядали батьки, які йшли до цього успіху разом зі своїми дітьми, підтримуючи їх, вселяючи їм віру в себе й волю до перемоги.

Про саме свято Останнього дзвоника в школах республіки розкажемо в наступному номері.

Влад ПЕТРОВ.