Столиця: підсумки минулого та плани на майбутнє

У Тирасполі 31 жовтня відбулася чергова інформаційна година, на якій підбили підсумки ювілейних свят, були порушені питання щодо підготовки міста до осінньо-зимового періоду, а також городян поінформували про організацію загальних зборів людських ресурсів. Детальніше про теми порядку денного інформаційної години читайте в нашому матеріалі.

Головною подією жовтня став 225-річний ювілей нашої столиці. Тирасполь у дні святкування відвідали 17 делегацій із різних країн. На високому рівні вдалося провести багато зустрічей, а також підписати договори про співробітництво. Такі заходи мають сприяти розвиткові не тільки столиці, а й усієї республіки.

Присутніх на інформаційній годині ознайомили з визначними подіями в Придністров’ї наступного місяця. Так, День народної єдності стане першим важливим святом республіки в листопаді. Державний культурний центр Палац Республіки, Придністровський державний театр драми й комедії ім. Н. С. Аронецької, Тираспольський об’єднаний музей, кінотеатр «Тирасполь» та інші установи міста запрошують жителів та гостей республіки відвідати різноманітні заходи, присвячені цій даті.

Як зазначалося на інформаційній годині, в листопаді розпочнеться загальноміське прибирання міста, до якого приєднаються й навчальні заклади республіки. На цей місяць заплановане також озеленення міста: висадження великої кількості різних дерев та квітів, зокрема троянд.

Ще одна тема дуже турбує жителів столиці – ремонт покрівель та доріг. За словами заступника глави держадміністрації міста Тирасполя та міста Дністровська з питань житлово-комунального господарства Миколи Обручкова, реконструювання цих об’єктів відбувається згідно з планом.

Важливою темою на інформаційному часі став загальний збір людських ресурсів 17 листопада. Для чого проводяться такі збори, чи обов’язково бути присутнім на них – на всі ці запитання керівництво міста дало вичерпні відповіді жителям республіки. Такі збори в Придністров’ї проводитимуться вперше, але, як повідомив Олег Довгопол, це звичайна практика для інших держав, наприклад Росії. «Захід проводиться для перевірки й мобілізації нашого чоловічого населення, для того, щоб розуміти на що Тирасполь може розраховувати в разі не військових дій, а саме техногенних катастроф», – зазначив глава міста. Цей захід передбачає інформування громадян про правила поведінки та
дії під час виникнення надзвичайних ситуацій. Присутнім буде продемонстрована виставка рятувального обладнання і
техніки, а також різні показові заходи щодо ліквідації надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що жителям республіки 17 листопада о 7:00 належить прибути на пункти збору, зазначені в отриманих ними повістках або запрошеннях. Завершити захід планується о 13:00.

Тетяна БУКІНА.