«Наша надія»

Районний конкурс із такою назвою став яскравим завершенням навчального року на Кам’янщині. За традицією, в його рамках вшановують школярів, вихованців установ додаткової та дошкільної освіти, гуртківців, які досягли найвищих результатів у навчанні чи спорті, у творчих конкурсах або громадській роботі.

Відкриваючи церемонію нагородження, глава державної адміністрації району та міста Володимир Бичков підкреслив: «Попри юний вік, переможці конкурсу добилися успіхів у науці та мистецтві, розкрили свої таланти й дарування, прославили район у республіці й за її межами. Це результат копіткої багаторічної праці не лише самих призерів, а і їхніх наставників, членів їхніх сімей».

Наймолодші дипломанти конкурсу – група «Ромашки» Кам’янського центру розвитку дитини. Вихованці Світлани Ворник і Галини Шмондрик стали переможцями «Олімпіади дошкільників», конкурсу читців, фестивалів «Юність, творчість, талант» і «Ми цій пам’яті вірні».

Також були обрані кращі шкільні колективи початкової, середньої та старшої ланки. Найяскравіші досягнення, поза сумнівом, у 10 «А» класу Кам’янської СШ № 2, учні якого неодноразово захищали честь району на різних республіканських конкурсах і фестивалях (на фото). У рідному навчальному закладі вони прославилися як організатори всіх шкільних заходів. «Кожен із 23 учнів має якийсь талант: гострий розум або музичність, артистичність або спортивну обдарованість, художній смак або яскраві лідерські риси. А головне – ми дружною сім’єю вирішуємо всі проблеми й долаємо труднощі, порівну ділимо радість перемог», – схарактеризувала своїх вихованців класний керівник Людмила Бичкова. Цього дня її вихованці підкріпили звання «Класний клас» і особистими досягненнями: Олександра Купцова та Владислав Греков відзначилися на республіканському турі дослідницького товариства учнів у секції «Фізична культура».

На цьому ж форумі дев’ятикласниця Наталія Вагелюк (Окниця) посіла перше місце, представивши роботу з історії рідного краю. Її однолітки з такого ж маленького села Слобода-Рашків Анастасія Саєвська та Андрій Саєвський стали срібними призерами секції «Прикладна фізика». На третьому місці в секції «Ботаніка» – Алла Щербата (Подойма), а Олег Савицький (Катеринівка) з таким же результатом виступив із дослідницькою роботою з екології. Відмінні знання молдавської мови продемонстрували на республіканській олімпіаді Ганна Гроза (Подойма), Артем Штирба та Кирило Вакар (Кам’янська СШ № 1).

Усього ж керівники району, лідери громадських організацій і найобдарованіші наші земляки, що вже заслужили своєю творчістю та виконавською майстерністю добру славу, вручили дипломи й призи майже 30 учням і семи дитячим колективам, які відзначилися в 14 номінаціях. Наочним підтвердженням талантів переможців конкурсу стали яскраві танцювальні композиції та музичні номери у виконанні зразкового дитячого хореографічного гурту «Асорті», вокальних ансамблів «Перлина» і «Натхнення». Овацією зустріли глядачі маленьку солістку Богдану Шептикину, яка вже добре відома на Кам’янщині. Її активна участь у шкільних заходах, перемоги в районних і республіканських творчих конкурсах – це постійне подолання тих обмежень, з якими нерідко стикаються люди з особливостями фізичного розвитку. Тому Богдана – наша надія не лише як дипломант конкурсу, а як приклад для наслідування, який вона подає своїми старанністю та цілеспрямованістю.

Тетяна   ГРИЦЮК.