Купуйте придністровське!

Минулої суботи, в день свята придністровського підприємця, в Бендерах відбувся ярмарок «Купуй придністровське!». Теплого травневого сонячного дня на головну площу міста прийшли тисячі городян.

З самого ранку бендерчани активно купували придністровські товари. Очі розбігалися від розмаїття запропонованої продукції. Наш кореспондент звернув увагу ще й на те, що ярмарок поступово стає сімейним святом: у більшості своїй городяни йшли на площу в повному сімейному складі.

 Люди вишикувалися в черги біля багатьох павільйонів придністровських виробників, щоб придбати продукцію, яка сподобалася. Найбільш жваво було біля подвір’їв виробників харчової продукції. Надзвичайно активно йшла торгівля біля прилавків Бендерського м’ясокомбінату, фірми ТОВ «Рілла», ЗАТ «Тираспольський хлібокомбінат».

Неначе магнітом притягував до себе павільйон тепличного комплексу ТОВ «Тираспольтрансгаз», де привабливі жінки менеджери й продавці не тільки оперативно відпускали гарні високоякісні свіжі томати, а й щедро запрошували скуштувати їх. Не пустував прилавок і бендерських виробників пива,  нефільтроване живе пиво яких користується заслуженою популярністю у бендерчан та гостей міста. Дуже привабливо були оформлені павільйони винно-коньячного заводу «Квінт» та фірми «Букет Молдавії». І тут вистачало своїх покупців.

Так і вийшло, що до початку офіційної частини свята, о десятій ранку, на площі зібралася велика кількість людей. Настав час, і на сцену вийшли Президент ПМР Вадим Красносельський, голова промислової палати ПМР Юрій Ганін та мер Бендер Роман Іванченко.

У публічному зверненні до городян і гостей міста Вадим Миколайович звернув увагу присутніх на традиційність і необхідність зазначеного свята. Він розповів про роботу Уряду в цьому напрямку, про інвестиційну політику, загалом про підтримку малого і середнього бізнесу державою. За свідченням Президента Бендери в цьому питанні – серед лідерів.

Перед присутніми також виступили глава держадміністрації міста Роман Іванченко та голова промислової палати ПМР Юрій Ганін.

Упродовж свята Президент особисто відвідав павільйони виробників. Особливо зацікавили Главу нашої держави оригінально оформлені подвір’я Тираспольського хлібокомбінату, фірми «Деревня Курино» та індивідуальних підприємців виробників меду. Вадим Миколайович розпитував про справи, конкретно цікавився якістю, та популярністю серед населення пропонованої ними продукції, дізнавався про кількість робочих місць на виробництвах.

Згідно з Указом Президента, низка керівників та працівників бендерських підприємств, індивідуальних виробників за високі показники у виробництві й натхненну працю були нагороджені орденами, медалями, грамотами та листами подяки.

За свідченням організаторів «Купуй Придністровське!» святкового заходу в міському ярмарку взяли участь близько сотні підприємств – юридичних осіб та півтора десятка індивідуальних виробників, працюючих по патенту. Серед «китів» придністровської промисловості, відомих далеко за межами нашої держави й запропонувавших свою продукцію, були взуттєвики фірми «Софтшуз», «Тігіна», «Флоаре», фірма «Вестра», текстильна компанія «Тиротекс»,  ДУП «Бендерський хліб», Кам’янський консервний завод. Широкий асортимент м’ясної продукції, ковбас, копченостей, овочів запропонували покупцям добре відомі в Придністров’ї агрофірми «Фіальт Агро», «Піазіс», «Агроторгінвест», «Карді». Свою високоякісну продукцію з полімерів та металу виставило на ярмарку нове підприємство Бендерський трубний завод.

Великою популярністю серед бендерчан, завдяки високій якості своєї продукції, користується підприємець Андрій Лопата. Уся сім’я виробника зайнята у виробництві олії. Його фірма «Золота крапля» вже втретє бере участь у ярмарку «Купуй придністровське!». На його думку, придністровські виробники – це запорука міцної економіки нашої країни.

У ярмарку активну участь взяли й підприємці, що надають розважальні послуги. Цього дня дорослі й діти могли покататися верхи на конях, пострибати на батуті, пройтися гумовими вулицями надувного містечка.

Гарний настрій на ярмарку допомагали підтримувати народні музичні та хорові колективи, артисти БК ім. П. Ткаченка, клоуни, молодіжні танцювальні ансамблі. У супроводі бурхливих оплесків виступив також відомий хоровий колектив української пісні «Червона калина».

Олександр   ЯВОРСЬКИЙ.