Легка промисловість, але нелегка праця

У день професійного свята підбивали підсумки своєї роботи працівники Дубоссарської швейної фабрики, яка 14 років є філією Торговельно-промислової фірми «Інтерцентр Люкс». Вони виявилися вдалими, обсяги виробництва на підприємстві зросли майже вдвічі, і є перспективні плани.

До 2004 року фабрика була державним підприємством, яке з розвалом Радянського Союзу і втратою економічних відносин у 90-х роках опинилося без замовлень і на межі закриття. Зі скрутного становища допомогли йому вийти нові господарі фабрики – керівництво ТПФ «Інтерцентр Люкс»: були налагоджені зв’язки з іноземними замовниками, й виробництво почало працювати на давальницькій основі. Так вдалося зберегти саме підприємство і частину фахівців – швачок. Поступово виробництво почало розвиватися, і керівництвом було поставлене завдання – переходити на пошив одягу з власної сировини. Цей перехідний період тривав майже 10 років, і тепер підприємство знову зміцнює позиції – завойовує нові ринки збуту.

На Дубоссарській швейній фабриці для жінок, чоловіків і дітей шиють верхній одяг, який став популярним у державах близького і далекого зарубіжжя. Продукція підприємства – один із брендів ПМР, одне з провідних промислових виробництв нашої держави, яке забезпечує робочими місцями не тільки жителів Дубоссарського району, але і Григоріопольського. Напередодні професійного свята кращих робітників підприємства відзначили державними й відомчими нагородами. Серед них і мешканка Григоріополя Анжела Дамаскіна, яка вже понад 10 років працює на виробництві. «Для мене це несподівано. Рада, що наша робота, а точніше її результат є корисним для людей, наш одяг подобається людям, і ми щасливі. У нашій сім’ї всі носять верхній одяг фірми «Інтерцентр Люкс». Тепер її знають і за межами Придністров’я, для нас це велика гордість. Спасибі керівництву підприємства за високу оцінку моєї праці – Грамоту Президента», – розповіла Анжела Дамаскіна.

За словами фінансового директора ТПФ «Інтерцентр Люкс» Людмили Примоченко, Дубоссарська швейна фабрика є гордістю фірми. Провідними фахівцями за підтримки конструкторів з Італії щомісяця розробляється понад 20 нових ексклюзивних моделей одягу. На підприємстві виготовляють майже 100 тисяч одиниць виробів, хоча ще минулого року ці обсяги складали 60 тисяч. Потужність виробництва розрахованана випуск близько 160 тисяч.

«Так, раніше у нас були труднощі, але тепер ми пишаємося результатами роботи своєї фабрики. Останні два роки вона працює без зупинок, тільки на власній сировині, випускаючи чудові вироби. Нині створюємо дитячу колекцію. Хочеться поздоровити колектив підприємства з професійним святом, а також усіх представників галузі легкої промисловості республіки. Бажаю всім стабільної роботи, розвитку і нових досягнень», – зазначила фінансовий директор.

Особливі слова подяки лунали цього дня і ветеранам праці. Найстарша трудівниця фабрики – Софія Гриник. Вона віддала підприємству 47 років свого життя і тепер працює на ній. Щиро подякували  працівникам фабрики за їхню самовідданість директор фабрики Олена Трояновська і заступник глави районної держадміністрації Наталія Кравець. А вокалісти Дубоссарського Управління культури подарували представникам галузі чудовий святковий концерт.

Надія   ПАЄРЄЛІ.