Громадські слухання

14 червня відбулися відкриті громадські слухання на тему «Про стан справ у дорожній сфері та витрачання коштів Дорожнього фонду у 2018 році». Ініціаторами цього разу виступили Комітет з питань агропромислового комплексу, транспорту, будівництва, природних ресурсів та екології й Комітет з розвитку підприємництва та промисловості.

Голова Верховної Ради Олександр Щерба, відкриваючи слухання, зауважив, що транспортна інфраструктура є складовою частиною економіки Придністров’я, і тому «…важливо правильно вибудовувати державну політику в дорожній галузі».

«Ми хочемо почути думки професіоналів щодо цієї теми, оцінку тих, хто користується дорогами, обговорити можливості держави щодо виділення коштів на їхнє утримання і ремонт», – сказав він.

Заступник міністра економічного розвитку Іван Унту розповів про основні пункти проекту державної програми розвитку дорожньої сфери, а саме: перегляд розподілу коштів Дорожнього фонду, можливість отримання НП «Асоціація транспортників і дорожників Придністров’я» грантів від міжнародних донорів, реструктуризація підприємств дорожньої галузі державної форми власності, їхнє технічне переозброєння.

Під час дискусії лунали питання своєчасного виконання дорожніх робіт, механізму технічного нагляду за якістю проведеного ремонту доріг.

Учасники слухань були єдині в тому, що всі підприємства, незалежно від форми власності, повинні мати рівні права  під час проведення тендерів на ремонт доріг.

Підбиваючи підсумки слухань, народний депутат Олег Леонтьєв зауважив, що дискусія була конструктивною. «Важливо, щоб кошти Дорожнього фонду витрачалися раціонально, а наші дороги були якісними. Для цього нам потрібно працювати разом, попри різні шляхи до вирішення проблем у дорожній галузі».

Микола   ЮРКЕВИЧ.