«Ромашка» здійснює мрії

У школах Дністровська навчається понад тисячу дітей. Усі вони добре попрацювали в минулому навчальному році. Лаври переможців та призерів міських предметних олімпіад і науково-дослідних учнівських товариств вибороли 25 найдопитливіших і наполегливіших учнів двох шкіл міста.

Ще до початку літніх канікул глава держадміністрації Леонід Карюк нагородив почесними грамотами та цінними призами 43 кращих учні, а також 18 учителів. Ще один традиційний і, мабуть, найцінніший приз держадміністрація підготувала для молодших школярів міста, а також їхніх батьків – відкриття літнього оздоровчого майданчика.

Цього року він називається «Ромашка» і працює на базі МОЗ «Дністровська середня школа № 2». У перші дні канікул шкільні вчителі Марина Чебан, Наталія Нікіфорова, Оксана Чебан, Ольга Рекорян, Наталія Серафимович прийняли у свої загони дітей. Кожен проведений тут день обіцяє бути для них веселим та пізнавальним. У плані роботи передбачена щоденна музично-спортивна зарядка, розвивальні ігри, походи в бібліотеку і на природу, поїздка на виставу до столичного драматичного театру, екскурсії вулицями рідного міста, а 22 червня діти відвідають краєзнавчий музей села Незавертайлівка і покладуть квіти до меморіалу полеглих воїнів. Крім цього, на всіх чекають казкові подорожі, конкурси, змагання та купання в лимані. Для вихованців «Ромашки» та старших за віком міських школярів у червні продовжать свою роботу гуртки Дитячо-юнацького центру.

У день відкриття майданчика діти читали вірші про літо, розвеселили піснями й танцями бабу Ягу, яка віддала їм «золотий ключик» від «Ромашки». Свої заповітні бажання діти склали в чарівну скриньку. Ось деякі з них: «…хочу, щоб усі були здорові», «…мені подобається дивитися нові мультики», «…нехай кожен день буде веселим», «…усім багато-пребагато морозива!»

Літні канікули – це радість для учнів і чимала проблема для батьків молодших школярів. Треба відзначити той факт, що путівки на майданчик були нарозхват. Багато батьків мріють про те, щоб майданчик приймав ще більше дітей і працював у дві зміни. Цього року «Ромашка» взяла на свою відповідальність 60 дітлахів до 10 років і 20 – трохи старшого віку. Повна вартість путівки на 18 днів становить 837 рублів 59 копійок. Вісім безкоштовних путівок (10 % від загальної кількості) виділено дітям-сиротам, а також дітям із малозабезпечених сімей і тим, хто залишився без піклування батьків. Батьки дітей до 10 років оплатили вартість путівки лише частково, у сумі 251 рубль 28 копійок. Пільгова путівка для дітей старшого віку коштує 376 рублів 92 копійки та 418 рублів 97 копійок, залежно від розміру середнього заробітку батьків (відповідно 30 % і 45 % від повної вартості).

За словами досвідченого директора майданчика Галини Єрій, перш ніж відкрити, «Ромашку» строго перевірили на відповідність приміщень санітарно-гігієнічним нормам, пожежній безпеці, на наявність господарського інвентаря, канцтоварів, ігрових посібників. Діти забезпечені всім необхідним для денного перебування і сну, а також повноцінним триразовим харчуванням. Меню обов’язково містить свіжі молочні та м’ясні продукти, крупи, фрукти та овочі. На запитання, чи смачно їх годують, і яку оцінку вони дають кухарам, діти дружно відповіли: «П’ятірку з плюсом!» та «Дуже смачно!»

Сподіваємося, що «Ромашка» здійснить усі їхні мрії.

Лара   ЧАЙКА.