Освоєння мистецтва маленьких кроків

У Слободзейському районі відбувся ІІ районний молодіжний зліт педагогів освітніх організацій «Активна молодь будує майбутнє Придністров’я. Пізнавай! Усвідомлюй! Дій!» Його організатори, Дитячо-юнацький центр і профспілкова організація працівників народної освіти, поклали в основу заходу одну з основних ідей твору Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц» – освоєння мистецтва маленьких кроків.

Учасниками молодіжної зустрічі стали 50 молодих сміливих і сильних, багатогранних і відповідальних педагогів освітніх організацій району. Серед них були вчителі-предметники, працівники додаткової освіти, вихователі дошкільних закладів, провідні спеціалісти у справах молоді, заступники керівників освітніх установ з навчальної та виховної роботи.

Під час урочистого відкриття заходу заступник голови адміністрації району та міста Слободзеї І. Шведул подякувала всім молодим педагогам за їхню нелегку благородну працю, відзначила особливу роль педагогів у вихованні молодого покоління і становлення їх як особистостей, побажала учасникам успіхів у роботі. Учні прочитали молитву Антуана де Сент-Екзюпері. Так, доброта і людяність мають першорядну важливість, без них ніколи не відкриється істина. А збереження в собі часточки дитячого сприйняття допоможе людині не розчинитися в дорослому світі. «Маленький принц» яскраво показує, що насправді є головним у нашому житті. А «…освіта – це найважливіше із земних благ, якщо вона найвищої якості» (Кіплінг).

Молоді фахівці дискутували на найбільш важливі та значущі для них теми, демонстрували свої таланти та знання у спільній творчій роботі, спрямованій на підвищення професійної майстерності. Кожен учасник спробував знайти для себе вектор професійного спрямування своєї діяльності.

Учасникам зльоту була запропонована різноманітна програма. У перший день Н. Кожухар – вчитель російської мови та літератури вищої кваліфікаційної категорії, заступник директора з НВР Кіцьканської ЗОШ № 1, провела тренінг на тему «Мотивація професійної діяльності педагога ОУ, ДНЗ та УДО». О. Чичук – завідувач відділу Слодободзейського ДЮЦ, педагог I кваліфікаційної категорії, провела ділову гру «Критерії професійної діяльності сучасного педагога освіти». О. Злотницька – голова некомерційного партнерства «Соціальна допомога «Допоможемо разом», проілюструвала роботи НП СП і роль волонтерського руху в житті суспільства.

Після обіду учасники долучилися до спортивних і туристичних видів змагань під девізом «Ми – за здоровий спосіб життя!»: «Дартсу», стрільби з пневматичної гвинтівки, фігурного водіння велосипеда, подолання туристичної смуги перешкод. Ну, а під вечір, коли сонце почало сідати за горизонт, педагоги взяли участь у флешмобі, який поступово зминівся конкурсом художньої самодіяльності «Всі професії важливі, всі професії потрібні!» Після смачної вечері для учасників зльоту организували пісенний марафон біля багаття.

Другий день заходу розпочався з ранкової зарядки під пташиний спів і звуки баяна. Молодим людям запропонували провести екологічну акцію «Посади своє дерево». Так на території ДДЮЦ був закладений парк «Юність».

Учасники зльоту продовжили роботу в залі, де відбулися перегляд відеороликів «Профспілка очима молодих», підбиття підсумків II районного молодіжного зльоту – 2018 і вручення сертифікатів відповідного зразка усім присутнім.

Зліт надав нового імпульсу молодіжному рухові з лаконічною назвою: «Пізнавай! Усвідомлюй! Дій!»

Олег   ГАВРИЛЕНКО.