Кращі пісні для Ангеліни

Четвертий раз творчий колектив Кам’янського районного Будинку культури зустрів Міжнародний день захисту дітей яскравим концертом із красномовною назвою «Кращі пісні для головних».

«Відмінна риса цього заходу – добродійний характер, – підкреслив глава державної адміністрації району і міста Володимир Бичков, звертаючись до численних глядачів з естради старовинного парку, що є традиційним місцем зустрічі кам’янчан у літні вихідні та святкові дні. – Щорічно в рамках проекту «Кращі пісні для головних» ми збираємо пожертвування для сімей, які опинилися у важкій життєвій ситуації. Минулого року, завдяки небайдужим кам’янчанам і гостям нашого міста, змогли підтримати багатодітну сім’ю з села Грушка. Зараз оголошуємо збір коштів для Ангеліни Трублаєвич, якій необхідне дороге лікування».

Про недуг крихітки з таким гарним ім’ям постійним читачам нашої газети вже відомо. А для тих, хто лише познайомився з «Гомоном», скажу: у дівчинки – двостороння хронічна сенсоневральна глухота, через яку відсутня й мова. Вирішити проблему можна, встановивши дитині кохлеарний імплантат. Фахівці Московського науково-клінічного центру оториноларингології готові провести таку операцію. Але вартість протеза – непосильна сума для простої сільської сім’ї. І навіть за підтримки найрідніших і близьких людей на те, щоб зібрати півтора мільйона російських рублів, знадобиться чимало дорогоцінного часу, від якого безпосередньо залежить, чи отримає Ангеліна шанс розвиватися далі повноцінно.

Постійні глядачі проекту вже звикли до його добродійного характеру. Деякі з них завчасно збирають кошти в трудових колективах і громадських організаціях. Ось і козаки Кам’янського округу Чорноморського козацького війська напередодні концерту пустили, за старовинною традицією, поміж станичниками шапку – з нею, наповненою купюрами різної гідності, і підійшли до скриньки для пожертвувань. Слідом до неї потягнулися чисельні батьки, бабусі та дідусі, які точно знають: найголовніше в житті – здоров’я молодого покоління. Але найбільш зворушливе враження справляли діти. Дорослі, знаючи, що в парку будуть атракціони, прилавки з солодощами та іграшками, дали кожному якусь суму на розваги. Вони ж, дізнавшись від ведучих концерту, в якій біді опинилася Ангеліна, розсудили не по-дитячому мудро: хворій дівчинці гроші потрібніші. Адже вона ще ніколи не чула ані веселих і добрих пісень із мультиплікаційних і дитячих художніх фільмів, ані повчальних віршів, які натхненно виконували талановиті артисти Вікторія Цуркану, Аеліта Слюсару, Віталій Дашко, Віктор Панаїда, Анатолій Деревчук, Юрій Подгородецький і Семен Слободянський. І все ж таки кожен концертний номер був присвячений не лише юним та дорослим глядачам, а й Ангеліні, для якої кам’янчани разом із відпочивальниками санаторію «Дністер» зібрали цього вечора близько 4 000 рублів. Приєднатися до нас можуть і читачі газети, переказавши посильну суму на рахунки

№ 2221420000013268
(у рублях ПМР),

 № 2226426430005346
(у рублях РФ) і

 № 2226428400007403
(у доларах США),

відкриті в ЗАТ «Приднестровский Сбербанк» на ім’я Тетяни Анатоліївни Трублаєвич, щоб 2018-ий став для її донечки роком рівних (із іншими дітьми) можливостей – чути голоси навколишнього світу та розмовляти з ним.

Ніна   ПАНАЇДА.