Усе у твоїх руках, випускнику!

Упродовж усього року ми публікували матеріали, присвячені спортивним, творчим та інтелектуальним перемогам придністровських школярів. Тепер настав час розповісти про найважливішу подію в їхньому житті – випускний бал.

Яскравим вихором фарб, ніжних фатинових спідниць і легких шлейфів пройшовся площею весь 11-й клас столиці. Вони залишать після себе в стінах рідних класів добру пам’ять про шкільні роки та дитячі витівки, залишаться їхні медалі й листи, а дзвінкий сміх ще довго лунатиме в коридорах. Цього дня вони востаннє зайшли в рідну школу як її учні. А вже завтра розпочнеться нове, доросле життя.

Урочисті заходи відкрив традиційний парад випускників закладів освіти Тирасполя. Окремою колоною пройшли медалісти. Щорічно вшанування школярів столиці проводиться під особливим девізом. Нині свято випускного вечора відбулось під гаслом «Усе в твоїх руках!».

Атестат про повну загальну середню освіту цього року здобули 711 випускників. На площі їх зустрічали почесні гості: Президент ПМР Вадим Красносельський, Голова Уряду Олександр Мартинов, віце-прем’єр Станіслав Касап, міністр просвіти Тетяна Логінова, начальник Держслужби ЗМІ Лідія Колодка і глава столичної держадміністрації Олег Довгопол. А творчі колективи Тирасполя привітали випускників концертною програмою.

Зі словами напуття до винуватців урочистостей звернувся Президент республіки Вадим Красносельский: «Ви – найкращі, ви – молодь Придністровської Молдавської Республіки. Закінчення школи – важливий крок, крок у доросле життя. Тепер ви самостійні й маєте право вибирати, яким буде ваше майбутнє. Я переконаний, куди б не привела вас доля, ви зможете гідно представити себе, своїх батьків, друзів, рідну школу, педагогів і, звичайно, свою рідну республіку».

Велика частина випускників уже визначилася з місцем свого подальшого навчання: хтось поїде підкорювати університети близького і далекого зарубіжжя, а хтось осягатиме ази майбутньої професії в стінах рідного держуніверситету.

Глава Тирасполя Олег Довгопол відзначив, що сьогоднішній день стане відправною точкою у їхньому житті.

«І де б вас життя не застало – в Рибниці, Кам’янці чи Калінінграді, пам’ятайте завжди: рідне місто ваше – тут, повертайтеся в улюблений Тирасполь», – нагадав столичний голова.

Юля Тертілова та Ірина Єладій – випускниці Тираспольської гуманітарно-математичної гімназії. Це найстаріший навчальний заклад столиці, який нещодавно відзначив свій 125-й ювілей. Дівчата вже визначилися зі своїми майбутніми професіями: Юля закінчила гімназію зі срібною медаллю й хоче пов’язати своє життя з бізнесом та менеджментом, але з вишем ще не визначилася. А от Іра точно вирішила вступати на іноземні мови в Придністровський державний університет.

Цього дня головними зірками були вони – наші випускники. Саме вони подарували місту свято молодості та краси, яке ще довго буде на вустах його жителів. Для них зі сцени лунали пісні та побажання. А батьки та бабусі з дідусями розчулено витирали сльози, пишаючись своїми дітьми й онуками, у яких попереду урочистий вечір у колі однокласників, учителів та батьків.

«Ви оволоділи знаннями, а це саме те, що допоможе вам у житті й навіть у подоланні життєвих негараздів і випробувань. Попереду у вас багато нових і цікавих доріг, вибрати які потрібно вже самостійно. Я впевнена, що кожна з них приведе вас до успіху в тій справі, яка вам сподобається найбільше. Нехай протягом усього життя вас супроводжує тільки удача», – побажала випускникам міністр просвіти Тетяна Логінова.

Для кожної людини свято закінчення школи залишається в пам’яті назавжди. Колись і ми були такими, згадують кореспонденти нашої газети, хвилювалися про плаття та зачіски, підбирали до костюму сорочку і взуття.

Ми бажаємо випускникам 2018 року нових досягнень у спортивних і творчих конкурсах, а також у майбутніх професіях. Ми віримо, що ви зумієте знайти себе, своє покликання, розкрити всі свої обдарування і зажити щасливо й радісно.

Дар’я   ІЗЮМСЬКА.