Гідна нагорода найкращим

Щороку столичний Палац Республіки збирає велику кількість найкращих випускників Придністров’я, які за роки навчання в школі досягли високих результатів, були найбільш успішними.

Урочисте вшанування золотих та срібних медалістів республіки відбулося 20 червня. Усе було перейнято особливою урочистістю. Святково одягнених випускників 2018 року у фойє зустрів колектив «KSD’S BAND», вітаючи їх приємними мелодіями. У призначений час у головному залі Палацу Республіки зібралися щасливі дівчата та юнаки, схвильовані в очікуванні  свого зіркового часу – вручення медалей. Поруч (цього дня, як і впродовж усіх років навчан-
ня) були їхні безмежно щасливі та розчулені батьки, які завжди підтримували їх, а також учителі, сповнені гордості за своїх учнів.

До цього дня з відмінним результатом прийшли 380 учнів загальноосвітніх шкіл республіки. Серед них 220 випускників з золотими медалями та 160 – зі срібними. У порівнянні з минулим роком кількість медалістів збільшилася майже на 70 осіб.

Довгоочікувані нагороди за відмінне навчання випускникам вручали керівники держави, а також представники міністерств і відомств республіки: Президент Придністров’я Вадим Красносельський, Голова Уряду Олександр Мартинов, голова Комітету Верховної Ради з освіти, науки та культури Михайло Бурла, заступник Голови Уряду Олексій Цуркан, голова Центральної виборчої комісії Олена Городецька, міністр просвіти Тетяна Логінова, ректор Придністровського державного університету Степан Берил.

Зі святом усіх присутніх привітав Глава держави Вадим Красносельський. До випускників він звернувся зі словами настанови та побажання йти тільки вперед і досягати нових результатів.

«Ви подолали перший, дуже важливий щабель. Ви – найкращі, ви – медалісти, – зазначив Президент. – Ви вже стоїте на порозі нового для вас, дорослого, життя. Не бійтеся нічого, бо не піднімається той, хто не спотикається і не падає. Це перевірка вашого характеру та цілеспрямованості. Йдіть тільки вперед». Вадим Красносельський також зазначив, що найголовніше – пам’ятати свою батьківщину та рідний навчальний заклад: «У школі ви відчули справжню дружбу, багато хто з вас – і перше кохання. Це прекрасно, це не забувається. Де не розкидало б вас життя, де б ви не вчилися чи працювали, в Придністров’ї чи за його межами, не забувайте свою батьківщину, свій клас, своє місто, своїх учителів».

Все найскладніше залишилося позаду, всі іспити успішно здані, сьогодні у них свято, але вони вже будують грандіозні плани: кожен хоче здобути омріяну професію і бути успішним, адже саме для цього наполегливо працювали у школі.

Тож нехай заслужені нагороди стануть їм гарною підтримкою та нагадуванням про рідну школу, про вчителів, які допомогли їм досягти найкращих результатів.

Тетяна   БУКІНА.