Ювілей імперії моди й корпорації аграріїв

Мабуть, якби не моральна та професійна підтримка справжніх однодумців, якби не віра в ту справу, яку розпочали 25 років тому подружжя Марія та Анатолій Дзерновичі, не було б 27 жовтня в Палаці Республіки такого грандіозного святкового вечора, присвяченого чвертьвіковій історії відомого тепер на весь світ «Інтерцентр Люксу».

Восени буремного 1992 року, коли люди ще не встигли оговтатися після воєнного потрясіння та загибелі своїх рідних і близьких, треба було знайти в собі мужність, щоб робити просту, на перший погляд, справу – створювати нове підприємство та пропонувати людям робочі місця. Анатолій Дзернович, набувши досвіду на швейній фабриці «Одема», започаткував обладнане чотирма швейними машинками нове приватне швейне підприємство, на якому виготовляли чоловічі сорочки в кількості 300 одиниць на рік. Вироби були гарної якості й реалізовувалися на території Придністров’я.

За 25 років сталися разючі зміни: невелика швейна фабрика перетворилася на міцне велике підприємство європейського типу, оснащене сучасним технологічним обладнанням. Нині це компанія, у складі якої дві швейні фабрики й одна трикотажна, торговельна мережа фірмових магазинів «Люкс» і модних салонів «Влад».

«Інтерцентр Люкс» – володар міжнародної нагороди «Золота Арка Європи» за високу якість та новітні технології, лауреат міжнародного конкурсу під егідою В’ячеслава Зайцева, володар почесного звання «Краща творча лабораторія» Придністров’я і трьох вищих нагород «Тріумф» республіканського конкурсу «Придністровська якість», переможець республіканського конкурсу «Кращий сільськогосподарський комплекс з культури землеробства» – це справжня Імперія моди й корпорація аграріїв.

Відзначали ювілей великою родиною. Зала була заповнена працівниками, прибулими до Тирасполя з усіх дочірніх підприємств. Гостями заходу були Президент Вадим Красносельський, Голова ВР ПМР Олександр Щерба, заступник Голови Уряду ПМР Анатолій Оболонік, перший Президент ПМР Ігор Смирнов, керівники виконавчих органів державної влади. Були тут зарубіжні партнери й колеги фірми, керівники Спілки промисловців, аграріїв та підприємців і Торгово-промислової палати, а також представники громадських організацій Придністров’я.

Звертаючись до присутніх зі словами вітання, Президент сказав: «Ви потрібні, вашу продукцію чекають, вона конкурентоспроможна і високої якості. Які б гості не приїжджали до Придністров’я, я завжди їм раджу відвідати фірму «Інтерцентр Люкс», і люди іноді просто у великому здивуванні, їм не зрозуміло, як у блокадному Придністров’ї можна було організувати таке чудове виробництво».

Фото прес-служби Уряду ПМР

Гаслом підприємства стали слова: «Дарувати людям радість, допомагаючи їм гарно одягатися». Тому фірма тісно співпрацює з міськими громадськими й благодійними організаціями. Вона завжди є активним учасником заходів, що проходять у столиці. Швейні фабрики, аграрний комплекс проводять стаціонарні й виїзні ярмарки-виставки, які супроводжуються акціями та спеціальними знижками для ветеранів війни, інвалідів та багатодітних сімей. За це фірма
отримала спеціальний диплом «За заслуги перед містом».

На честь свята компанію нагородили орденом «Трудова Слава», а її керівника – орденом «За заслуги» I ступеня. Крім державних нагород, цього дня вручали й золоті медалі – «За відданість ідеалам фірми». З рук Анатолія Дзерновича її отримали Тетяна Василевська, Петро Гиля, Людмила Адушкіна, Юрій Карпов, Марія Клефос, Марія Пастернацька, Ольга Свистунова, Тетяна Сівак, Петро Шинкарюк, Юлія Солтан, Зінаїда Чеботару, Тетяна Малай, Євгенія Грицко. Загалом, як зазначив керівник компанії, 135 працівників фірми нагороджено цією прекрасною золотою медаллю. Він подякував усім за працю, за вмілі руки, за те, що кожен із них робить для своїх сімей, для фірми, для всієї республіки.

Теплими оплесками вітали ветеранів фірми, людей, які заклали міцний фундамент у нинішній успіх багатогалузевої фірми. Це – Людмила Казачонок, Надія Робул, Людмила Хуртіна, Ольга Бєлоусова, Надія Касперевич та багато інших.

Під час урочистостей демонструвалися нові моделі весняних виробів, автором яких є головний художник-модельєр, керівник творчої групи, лауреат міжнародних конкурсів Елла Якубенко. З наближенням зими не обійшлося без зимових новинок. Колекція «Зимова казка» – це особливо модний одяг фірмової торгової марки «Мадзерині». Автором проекту є Владислав Дзернович. А назва торгової марки, ніколи не здогадаєтесь, утворилася від імені власників фірми – Марії та Анатолія Дзерновичів. От вам і «Мадзерині». Кожна з представлених моделей гідна уваги зарубіжних партнерів фірми, та практично всю її експортують за кордон.

Святковий захід супроводжувався виступами танцювальних ансамблів «Виорика» та «Приетения», народного артиста ПМР та Молдови Іона Суручану, учасників національного відбору Міжнародного конкурсу «Євробачення», переможців Міжнародного конкурсу «Новая волна – 2017» в Сочі групи «DoReDos».

На завершення бурхливі овації обрушилися на головних натхненників, або, як їх ще називають, «ангелів-хранителів» фірми «Інтерцентр Люкс», – повного кавалера ордена «За заслуги перед Вітчизною», заслуженого працівника ПМР, кандидата юридичних наук, професора права, незмінного президента фірми Анатолія Дзерновича та його дружини – кавалера ордена «Трудова Слава», медалі «За відзнаку у праці», віце-президента фірми Марію Дзернович.

Фінальна промова пана Анатолія завершилася словами: «Ми разом!» Присутні в залі теж скандували: «Ми разом!» Це було захопливе видовище. Разом, тому що одному зробити стільки добрих справ на благо людей, своєї другої Батьківщини, якою стала для подружжя Дзерновичів Придністровська Молдавська Республіка, не вдалося б ні за що. Люди, сильний колектив, усі члени якого вважають себе однією великою родиною, – це сила і слава, це вихід на нові рубежі та нові досягнення.

Нинішній ювілей став новою точкою відліку до нових звершень.

Аліса   КОХАНОВА.