Проблеми підприємців вирішуватимуться простіше

На нараді у Голови Уряду 18 червня обговорювалася ефективність діяльності Служби державного нагляду. Одне з головних питань – взаємодія Служби з представниками бізнес-спільноти.

«Службі держнагляду спільно з Міністерством економічного розвитку було доручено влаштовувати щоквартальні семінари, на яких оголошуватимуться і виявлені порушення, і шляхи їх усунення. Необхідно налагодити взаємодію між держорганами й бізнес-спільнотами, оскільки разом легше виявити норми законодавства, які на сьогодні вже не актуальні, або не працюють, або є додатковою перешкодою для розвитку підприємництва республіки в цілому», – пояснила журналістам керівник Служби Наталія Ільяшенко.

Проведення семінарів планується один раз на квартал не тільки для підприємців Тирасполя, але і всієї республіки. Передбачається, що сповіщення про майбутні зустрічі здійснюватимуться, в тому числі, й через засоби масової інформації.

«Найголовніше – відкритість у спілкуванні з підприємцями й не замовчування проблем. Проблеми є, але представники бізнесу їх просто замовчують, ураховуючи особливість взаємовідносин держави та бізнесу, яка складалася десятиліттями. Вони бояться ідентифікувати проблему, і проблеми накопичуються, як сніговий клубок, виникає напруга, яку досить складно нівелювати», – підбив підсумок обговорення Олександр Мартинов.

Олена   РАТУШНА.