Бендерському тролейбусу – 25

У далекому 1991 році керівництво молодої Придністровської Молдавської Республіки дало завдання тільки-но утвореному тролейбусному підприємству Бендер і столичному тролейбусному управлінню – з’єднати тролейбусною лінією міста двох берегів. 

Тоді тролейбусники встигли встановити упродовж усього маршруту бетонні опори. Війна 92-го завадила виконанню монтажних робіт у необхідних обсягах. Добудову і встановлення спеціалізованого електрообладнання тролейбусної лінії було виконано до 19 червня 1993 року. З того часу маршрут № 19 став не тільки важливою транспортною артерією республіки, а й символом історичного єднання двох героїчних міст по обидва береги Дністра. Здача його в експлуатацію сприяла появі кількох внутрішніх міських ліній у самих Бендерах. Сьогодні в славному місті на Дністрі з урахуванням нового маршруту № 5 «а» діють шість тролейбусних ліній. У планах держадміністрації й Бендерського тролейбусного управління – включити вулицю Ленінградську до маршруту № 1, зробивши його, таким чином, коловим.

Свято з нагоди ювілею Бендерського тролейбусного управління відбулося в актовому залі музичної школи № 1. Привітати ювілярів прибули відповідальні працівники Міністерства економічного розвитку ПМР, глава держадміністрації Роман Іванченко, депутати міської Ради, колеги – представники придністровських підприємств, з якими тролейбусне управління підтримує тісні виробничі стосунки. На сьогодні в управлінні працює близько 300 чоловік. У більшості своїй це слюсарі, водії, електрики, кондуктори. Щодня на маршрути виходить понад 20 машин. Усього за 25 років бендерськими тролейбусниками перевезено 240 млн пасажирів.

Очолює підприємство досвідчений фахівець, інженер Андрій Река.

За сумлінну працю, а також з нагоди свята кращих спеціалістів, інженерів і робітників підприємства було відзначено державними нагородами: медаллю «За трудовую доблесть» – головного інженера підприємства В’ячеслава Георгієва, медаллю «За отличие в труде» – водія Віктора Горбушко. Грамоти Президента ПМР вручили слюсарю-електрику Олегу Гресь, кондуктору Катерині Димовій та диспетчерові Наталії Муравйовій.

Від імені Уряду ПМР працівників Бендерського тролейбусного управління з ювілеєм привітав і розповів про програму подальшого розвитку начальник Управління технічного регулювання Мінекономрозвитку Андрій Медведєв.

Петро   ТЕСЛЕНКО.