«Сани» підготували влітку

Для утвореної у травні цього року Дністровської ділянки з експлуатації теплових мереж початок опалювального сезону став перевіркою на професійність та відповідальність. Ухвалене Головою Уряду ПМР рішення про початок опалювального сезону було виконано завдяки якісній підготовці ділянки до першого серйозного випробування.

Навесні нинішнього року тепломережі міста передано з балансу ЗАТ «МДРЕС» у МДУП «Тирастеплоенерго». За три літніх місяці та перший осінній керівництво і колектив ділянки провели величезну роботу. Крім вирішення безлічі організаційних і структурних питань, проведено заміну сотень метрів труб, на центральних магістралях усунуто безліч поривів, які виникли під час випробування. Паралельно тривав ремонт запірної арматури, заміна стояків, ревізія елеваторних вузлів, встановлення обмежувальних пристроїв.

Перефразовуючи відоме прислів’я, можемо сказати, що «сани» Дністровська ділянка підготувала влітку. Отже, 6 і 7 жовтня, коли погода, здавалося, остаточно повернула до холодів, жителі більшості будинків міста енергетиків відчули бажане тепло. Крім Дністровська, ділянка обслуговує тепломережі села Незавертайлівки. Селяни також одержали тепло вчасно. До честі працівників ділянки зауважимо, що торік це відбувалося проблемно та із запізненням.

У такій справі, як подача тепла, без сюрпризів не обходиться. За словами начальника Дністровської ділянки МДУП «Тирастеплоенерго» Євгена Пфейфера, це були гарячі дні. Деякі господарі житла почали міняти батареї лише до осені. У результаті, до моменту підключення тепла у деяких квартирах готувалися або вже робили ремонт. З цієї причини спільні стояки було відрізано від системи. Відповідно, підключення під’їзду, а то й усього будинку на кілька днів відкладали.

Начальник ділянки зазначив, що мешканці нерідко вдаються до послуг приватних сантехніків, що не заборонено законом. Однак господарі перед здійсненням ремонту зобов’язані повідомити фахівців Дністровської ділянки про початок робіт, для того щоб підключення до загальної опалювальної системи будинку проходило за правилами. Він також наголосив, що нині опалювальну систему міста обслуговує державне підприємство і контроль за незаконним проникненням до обладнання тепломережі буде суворим.

Зараз Дністровська ділянка налагоджує чітку і взаємовигідну взаємодію із ЗАТ «Молдавська ДРЕС», подає підігріту мережеву воду на межу розділу тепломережі. Попереду довгі холодні місяці. Колектив Дністровської ділянки, успішно стартувавши на етапі початку опалювального сезону, налаштований на подальшу грамотну і надійну роботу, щоб тепло в будинках було до самої весни.

Лара   ЧАЙКА.