Літо – найкраща пора для ремонту

У кожного комунального підприємства є свої ритми діяльності. У житлово-комунальних господарств всі сезони вимагають неослабної уваги й постійної роботи, а літо – найбільш продуктивний і напружений період.

Для колективу МУП «ЖЕУК м. Дністровська» настала пора активного проведення ремонтних робіт житлового фонду. Кожної весни спеціальна комісія підприємства підбиває підсумки осінньо-зимового сезону і розглядає стан муніципального житлового фонду, визначаючи, якого виду ремонту, термінового чи планового, потребує той чи інший будинок. Предметом розгляду є стан фасадів, козирків, під’їздів, ліфтів, м’яких покрівель, балконних плит, міжпанельних швів, відмостків фундаменту. Враховуються і перевіряються численні звернення мешканців, на які останнім часом дуже оперативно реагують працівники ЖЕУКа.

Результатом роботи комісії є адресні програми з капітального ремонту, поточного та ремонту на замовлення. Вони стають основою в організації та виробництві тих чи інших робіт. Так, погоджена державною адміністрацією адресна програма з капітального ремонту житлового фонду на 2018 рік коштом населення передбачає освоєння 930 тисяч рублів. Поряд з нею розроблена програма робіт, яка фінансується з бюджету. Найбільш аварійні ділянки включаються в план поточного року, щось відкладається на наступний.

«Безумовно, виконати всі види робіт складно, та й неможливо, – каже Надія Юрош, начальник ремонтно-будівельної дільниці ЖЕУК, – але ми намагаємося не втрачати дорогоцінного часу. Літо – це найкраща пора для проведення різних ремонтних робіт. Нині нами ведеться капітальний ремонт відмостків за адресною програмою, використовуючи кошти населення за оплату комунальних послуг. Провадження цього виду робіт дуже прискорилося завдяки співпраці з тираспольською фірмою «Бетон плюс», яка оперативно і в потрібних кількостях доставляла бетон. Наприклад, буквально за два дні на вул. Будівельників, будинок № 12 було вироблено 180 квадратних метрів нового вимощення. Нами укріплені відмостки в будинках на вул. Будівельників, 9, 59, а також на вул. Першотравнева, 4. У рамках програми капітального ремонту проводиться ремонт покрівель на вул. Котовського, в будинках №№ 47, 21-а. Літо і теплі дні осені ще принесуть нам безліч різноманітних робіт, на яких будуть зайняті як працівники нашого ЖЕУКа, так і різні підрядні організації».

Додамо, що в місті енергетиків у районі вулиць Будівельників, Тираспольської та Комсомольської проводиться ямковий ремонт дорожнього полотна коштом Республіканського дорожнього фонду.

Планується здійснення низки робіт з упорядження Дністровська за заявками депутатів міської Ради шляхом виділених їм коштів.

Жителі Дністровська помічають, як останнім часом змінилося місто. Навкруги цвітуть троянди, приведені до ладу і вчасно поливаються сквери та зелені зони. Забруковані великі ділянки тротуарів, відремонтовано десятки під’їздів. Для того, щоб прийдешня осінь і зима не завдавали клопоту жителям, сприятливі літні умови будуть використані комунальниками по максимуму. Триває постійна робота з ремонту та упорядкування житлового фонду, тепломережі. У всьому відчувається господарський підхід.

Лариса   СТОЙЛОВА.