Бурхливо, але по суті…

Громадська рада району, що ставить своїм завданням сприяння у вирішенні актуальних проблем ідеологічного та економічного життя району, на черговому пленарному засіданні розглянула питання про стан, роботу та відкриття нових кар’єрів з видобутку піщано-гравійної суміші (ПГС) і про взаємодію районного Управління сільського господарства і природних ресурсів з організаціями економічної спрямованості.

У засіданні Громадської ради взяли участь глава держадміністрації району та м. Слободзеї Василь Тищенко, його заступник Ірина Шведул, представники Міністерства сільського господарства і природних ресурсів.

Бурхливо і різко розпочата розмова громадськості з представниками владних структур переросла у конструктивний діалог. Йшлося про вимогу знайти можливості для передачі кар’єрів, які раніше функціонували, у відання муніципальних структур, з метою використання ПГС для ремонту вулиць і доріг адміністраціями населених пунктів району. У ході обговорення намітилося розв’язання проблеми. Громадська рада у своєму рішенні відмітила прагнення представників Міністерства сільського господарства брати участь у реалізації передвиборчої програми чинного Президента республіки, в якій була визначена ця проблема як одна з основних. Проводжали гостей на знак схвалення того, що вони зобов’язалися сприяти вирішенню проблеми, оплесками.

Інтерес членів Громадської ради викликав виступ керівника екологічної організації з Незавертайлівки Равіля Шакірова, який з допомогою слайдової презентації розповів про діяльність екологів-активістів самого південного села району.

Завершуючи роботу, обрали секретаря Громадської ради, яким стала Анастасія Білокур.

Олег   ГАВРИЛЕНКО.