«Спорту — «ТАК!», наркотикам – «НІ!»

Що штовхає людину до знайомства з першою дозою наркотику? Емоційні переживання, оточення чи цікавість – у кожного свої причини. Але, хоч би там що, цей перший раз рідко стає останнім. Солодке відчуття ейфорії затягує людину, і вона добровільно віддає своє життя у владу кругообігу нескінченних мук і коротких миттєвостей позбавлення від цього болю з черговим прийманням наркотичної дози.

На сьогодні простежується дуже негативна тенденція в динаміці показників наркозалежних людей у нашому суспільстві. В цілях профілактики та протидії незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин Республіканська спортивна організація «Спортивний клуб армії» продовжує популяризацію здорового способу життя серед молоді. Не залишаються осторонь від цієї гострої соціальної проблеми підрозділи Збройних сил Григоріопольського району. Так, у спорткомплексі міста Григоріополя відбулася спартакіада, організована Міністерством оборони та «Спортивним клубом армії». Цього разу акцію підтримали та стали активними учасниками воїни-миротворці мотострілецьких батальйонів: 1 МСБ села Володимирівка, 2 МСБ міста Дубоссари, 3 МСБ міста Григоріополя, Управління штабу міста Бендери.

Перед початком спортивних змагань відбулось урочисте відкриття заходу, на якому міністр оборони ПМР Олег Обручков привітав усіх учасників команд і зазначив: «Ми бачимо проблему, яка назріла в суспільстві, – це проблема вживання наркотичних засобів. Армія не відірвана від життя, в армії проходять службу сотні молодих людей, які теж можуть бути схильні до вживання цього згубного зілля. Щоб виключити подібні прояви у Збройних силах Придністровської Молдавської Республіки, ми пропагуємо здоровий спосіб життя, заняття спортом. У першу чергу, це дозволяє, на мою думку, відвернути військовослужбовців навіть від думки, не кажучи вже про можливості вживання наркотичних засобів. Для цього ми проводимо такі заходи, і я вважаю, що чим більше ми будемо їх проводити, тим буде краще», – підкреслив міністр оборони.

Урочиста частина спартакіади продовжилась шикуванням команд-учасниць і розподілом їх на групи з різних видів спорту. Далі змагання проводились у три етапи. На першому був представлений дартс, армрестлінг і настільний теніс. Другий об’єднав легкоатлетичну естафету і перетягування канату. І на завершальному третьому етапі миротворці змогли помірятися силами та спритністю в грі з волейболу. Своїх товаришів по службі гучними оплесками з барвистими банерами в руках підтримували азартні вболівальники.

Завершилася спартакіада церемонією нагородження. Головним призером став мотострілецький батальйон миротворчих сил Григоріополя – він виборов кубок. Решта учасників, які посіли призові місця у змаганнях з різних видів спорту, отримала грамоти міністра оборони ПМР Олега Обручкова.

Світлана   МОРОЗ.