Боксери Придністров’я завоювали в Україні нагороди у X Міжнародному турнірі

Спортсмени Тирасполя та Бендер з 12 по 15 червня 2018 року представляли Придністров’я в X Міжнародному турнірі з боксу, присвяченому Дню захисту дітей.

У змаганнях взяли участь 160 боксерів шкільного віку з Білорусі, Молдови, Придністров’я та України. Наші спортсмени привезли грамоти та медалі за перші, другі та треті місця, почесний приз «За волю до перемоги».

 Турнір проходив у селі Щасливцеве Геничеського району Херсонської області під патронажем Херсонської обласної Федерації Боксу України. Головним арбітром змагань був суддя Міжнародної категорії Олександр Ніколенко (Запоріжжя), головним секретарем – Дмитро Дубров.

«… Глядачі, тренери й спортсмени були дуже задоволені цими змаганнями. Усіх учасників нагородили вимпелами, грамотами, медалями та цінними призами. Ми прагнемо зробити цей турнір через три-чотири роки професійним», – прокоментував спортивну подію один з організаторів турніру Андрій Волощук.

Тираспольську школу боксу представляли спортсмени Януш Караван та Олександр Донченко. Беззаперечну перемогу у всіх трьох боях у категорії 50 кг одержав Януш Караван. За словами старшого тренера відділення боксу СДЮШОР Олександра Конюхова, наш спортсмен провів неймовірно гарні, технічно досконалі поєдинки й не залишив жодного шансу своїм суперникам. Третє місце у важкій боротьбі дісталося Олександру Донченку (32 кг).

Бендери представляли спортсмени у таких вагових категоріях:

—  36 кг – Богдан Капрош (III місце);

—  43 кг – Микита Кірка (III місце);

—  48 кг – Віктор Сербов (III місце);

—  48 кг – Михайло Царану (II місце);

—  59 кг – Олександр Кучук (II місце і приз «За волю до перемоги»);

—  62 кг – Артем Кангаш (I місце).

Тренери команд Тирасполя та Бендер Олександр Конюхов і Андрій Кара разом зі своїми вихованцями висловлюють щиру подяку небайдужим до спорту людям, завдяки яким захід відбувся на високому рівні: організатору турніру Андрію Волощуку, спонсорам Олені Далінчук та Сергію Мінькачу, господареві гостьового будинку « Затишний двір» с. Щасливцеве.

Ольга   БУРДУЖА.