Активна позиція ветеранів

Минулого тижня в Бендерах пройшла позачергова нарада Ради ветеранів війни, праці та Збройних сил. Нараду провів голова Ради полковник у відставці Юрій Ільяшенко, який вручив активістам-ветеранам почесні нагороди. Грамоти і Листи подяки Уряду Придністров’я та державної адміністрації отримали Валентина Чернякова, Віра Медвєдєва, Тамара Івангородська, Валентина Іванченко, Ганна Ярошевська та інші активісти ветеранського корпусу.

Присутні на нараді з великим зацікавленням вислухали виступи делегата Всесвітнього фестивалю студентів і молоді в Сочі від Придністров’я Анастасії Местник та члена Молодіжного парламенту нашої держави Ганни Главацької.

Анастасія розповіла про програму Всесвітнього молодіжного форуму, його привітну, святкову атмосферу, про те, що до складу придністровської делегації увійшло понад 100 найкращих представників молодіжних організацій, студентських колективів республіки. Делегація взяла участь майже у всіх заходах, побувала з екскурсіями в олімпійському селищі, на спортивних аренах, разом з іншими делегаціями зустрічалась із Президентом Росії Володимиром Путіним.

Традиційно на нараді було оприлюднено відповіді на нагальні запитання, які напередодні на зустрічах із членами придністровського Уряду ставили ветерани. Зокрема, ветерани обговорювали питання роботи житлових кооперативів міста та соціальних магазинів «Ветеран», де виявлено різноманітні порушення і недостатню фінансову прозорість. За письмовим повідомленням заступника Голови Уряду Олексія Цуркана, найближчим часом Рахункова палата нашої держави проведе фінансову перевірку зазначених юридичних осіб.

Окремо керівник організації зупинився на проведенні звітних зборів у первинних осередках ветеранської організації міста і зазначив, що члени і керівники «первичок»  відповідально підійшли до звітів. У більшості з них уже проведено збори та обрано керівні органи. На нараді розглянули ще цілу низку організаційних питань.

Ще одним питанням порядку денного було святкування 100-річчя Великої Жовтневої революції, яка сколихнула весь світ. На думку Юрія Ільяшенка, саме завдяки революції в Росії було зруйновано колоніальну світову систему, утворились нові держави, трудящі маси дістали повноцінні масштабні соціальні пільги, за короткий термін вдалося втілити в життя грандіозні плани. Та найголовнішим завоюванням революції стало гартування радянського народу, який переміг найсильнішого ворога людства – фашизм. Активу ветеранів була запропонована низка заходів, що пройдуть напередодні свята і 7 листопада, у день Великої Жовтневої революції. Голова Ради висловив упевненість, що ветерани візьмуть активну участь у святкуванні 100-річного ювілею.

Володимир   ПУКЛІЧ.