Свято моєї вулиці

Люди люблять влаштовувати свята, наприклад, на честь ювілею близького друга, круглої дати з дня заснування установи тощо. А от відсвяткувати день народження своєї вулиці, та ще й з розмахом, не всім дано.

Мешканці вулиці Молодіжної села Володимирівки вирішили організувати незабутнє свято: цього року їй виповнилося 35 років. 23 червня з раннього ранку на Молодіжній було неспокійно. Господині поралися, готуючись до майбутнього свята, попутно вирішували домашні справи, чоловіки за дорученням організаторів розставляли столи, лавки, загалом, були на похваті.

Що таке свято вулиці? Це, насамперед, спілкування і згуртування всіх жителів – людей, для яких вона стала рідною, в процвітання і добробут якої вони внесли свою лепту, піклуючись про чистоту та порядок своїх будинків і прилеглої до садиб території. До 6-ї години вечора все вже було готове. Відкриваючи захід, ведучі констатували, що відзначається не просто ювілейна дата, а спільна історія мешканців вулиці. Час минав, деякі жителі Молодіжної переїхали на інші вулиці, в інші міста і села, але вулиця пам’ятає їх, її сила –в дружбі.

Розповідь про мешканців вулиці та святковий концерт чергувалися, доповнювали одне одного. Звучали веселі та душевні пісні у виконанні Наталії та Сергія Бондаренків, Анастасії Усатої, Христини Вишняк, Надії Монзолевської, Тетяни Ганц, а жителі з задоволенням підспівували виконавцям. Цікаву мініатюру «На морі» показали активісти вулиці. Яскравим циганським танцем порадували всіх Тетяна Хохлова та Надія Монзолевська. Далі свято знову продовжила розповідь з історії вулиці. Але, якою б багатою вона не була, головна її цінність – це люди, їхні добрі справи та благородні вчинки. Прості, добрі, працьовиті мешканці вулиці – вони по праву заслужили загальну повагу. На святі вшановували ювілярів, багатодітні сім’ї, новонароджених та багатьох інших. Кожен з них отримав пам’ятний подарунок і почув теплі слова привітання. Кульмінацією свята було виконання всіма жителями вулиці пісні, в якій були слова: «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались…»

Гуляння тривало допізна. Жителі гарно провели час, приймали вітання від односельців з інших вулиць. Свято Молодіжної сподобалося всім, воно було завзятим, радісним, цікавим і веселим.

Христина   ВИШНЯК, директор  БК  с.  Володимирівка.