Армія проти наркотиків!

Наркоманія – це болюча, гостро-соціальна проблема людства, яка на сьогодні, на жаль, набула глобального характеру. Люди, що страждають від наркотичної залежності, відрізняються негативною самооцінкою, відсутністю впевненості в собі, відчуттям знедоленості, а також соціальною незрілістю. Боротьба з наркотиками у Придністров’ї ставить за мету зменшити кількість наркозалежних людей, сприяти фізичному та психологічному оздоровленню населення.

У нашій республіці протягом року проводиться багато різноманітних заходів, які виховують у молоді імунітет до пагубного впливу зілля, допомагають знайти цікаве заняття у противагу наркотичній залежності та її наслідкам. Особливу увагу цій проблемі надає Міністерство оборони республіки, яке також є ініціатором великої кількості заходів. Як зазначають організатори лекцій, спортивних змагань та культурних програм, присвячених боротьбі з наркозалежністю, важливим є не тільки донести до людей інформацію, що наркотики – це зло, а й показати, що без них можна гарно та цікаво проводити дозвілля.

Минулого тижня на столичній площі ім. Суворова в рамках проекту Міністерства оборони під девізом «Армія проти наркотиків!» відбувся концерт, присвячений Міжнародному дню боротьби з наркоманією та незаконним обігом наркотичних засобів. Міністр оборони ПМР Олег Обручков, звертаючись до молоді, зазначив: «Ще 20 – 30 років тому ми думали, що ця біда ніколи не прийде до нас, але сьогодні вона набула глобальних масштабів, вже сьогодні вона в нашій республіці. Молоді люди вживають наркотики в компанії, вважаючи, що так вони виглядатимуть дорослішими. Однак, результат цього відомий – хвороба, а потім смерть. Наркоман – це людина, яка вчиняє злочин не тільки відносно себе, а й відносно майбутнього потомства, деградує морально та фізично і залучає до цього інших людей. Я переконаний, що ми всі разом кожного дня повинні боротися з цією недугою».

Наталя Кірка, Артем Демченко, Вікторія Лозинська та інші заслужені артисти нашої республіки представили глядачам концертну програму, з такими відомими композиціями, як «Simply the best», «Улыбайся», «Так хочется жить», тощо. Вибір пісень був не випадковий: ці композиції відомі широкому загалу шанувальників, і саме завдяки такій програмі на площі створилася атмосфера справжнього свята, тисячі людей підтримували артистів і співали разом із ними.

«Стільки цікавого та прекрасного є в житті: техніка і технології, мистецтво і спорт, туризм і подорожування, безмежний світ почуттів і кохання. Потрібно жити повним життям, де не буде місця для згубного впливу наркотиків. Цим концертом, прекрасними піснями ми ще раз показали, як можна жити та радіти життю. Я думаю, ми довели людям, що проводити час весело та цікаво можна і без наркотичних речовин. Нехай молодь знає, яке прекрасне наше життя», – підкреслив головний військовий диригент Міністерства оборони ПМР Віталій Войнов.

Низка заходів, присвячених боротьбі з наркотичною залежністю, відбувалася в республіці протягом місяця. Освітні заклади, будинки дитини, дитячі оздоровчі та спортивні табори й інші установи республіки також приймали артистів з концертною програмою. Столичний концерт «Армія проти наркотиків» став завершальним етапом цього марафону. Як зазначають організатори заходів, виступи в різних установах республіки та на головній площі Тирасполя зустрічали з великим зацікавленням, тому надалі планується продовжити цей проект.

Ольга   СТОЯНОВА.