Допомога від Фонду капвкладень

В ДОУ «Спеціальна (корекційна) загальноосвітня школа-інтернат I–II, V видів» відбулося офіційне засідання комісії з прийняття робіт, виконаних на допоміжних об’єктах, у рамках програми Фонду капітальних вкладень 2018 року.

На сьогодні ремонт покрівлі завершений у повному обсязі, незабаром учні та працівники школи  матимуть змогу користуватися приміщенням. Цікаво зазначити, що якість роботи першою перевірила нещодавня злива. Будівля витримала випробування негодою.

«З квітня в інтернаті почався капітальний ремонт покрівель трьох господарських об’єктів. Обсяг роботи за попередньою оцінкою по фонду капвкладень становив понад 600 тисяч рублів ПМР. На тендері ми запросили 499 тисяч, а фактично виконали роботу за 479 тисяч. Таким чином, вдалося заощадити», – розповів підрядник, директор підприємства «СУ-28» Юрій Глемба.

Директор школи-інтернату Валентина Васильєва з радістю приймала роботу підрядників. «Ми раді, що, нарешті, у нас там порядок. Нарешті зможемо зробити якісь внутрішні роботи», – повідомила вона.

За її словами, усі 30 років, які вона очолює школу, персонал мав проблеми з допоміжними об’єктами: протікав дах, неможливо було проводити роботи з поліпшення внутрішнього стану. Ремонтували своїми силами, але кожне оновлення знову ставало непридатним від вогкості.

«Дякуємо, що є така програма капітального вкладення. Цього року пустимо в дію господарський блок, працюємо над спальним корпусом. Також хочемо впорядковувати їдальню, харчоблок, шкільний корпус і всі ті приміщення, які вимагають втручання фахівців», – розповіла директор.

ЗАТ «СУ-28» не вперше співпрацює з цим навчальним закладом. Хоча робота над покрівлею господарського приміщення закінчена, підрядник ще залишається, бо займається реконструкцією покрівлі спального корпусу в школі-інтернаті по іншому тендеру, та здати об’єкт в експлуатацію потрібно до початку навчального року. Усі ремонтні роботи у спальному корпусі проводяться за відсутності дітей, які до кінця серпня проходять оздоровлення в Дубоссарському таборі.

«Вже повністю демонтували старий дах, який функціонував близько 40 років, але почав гнити, а також був заражений грибком. Замість шиферу буде встановлена металочерепиця. Це обумовлено придатністю в роботі. Якщо шифер може прослужити років 30, то термін служби черепиці удвічі довший, приблизно від 50 та більше», – пояснив Юрій Глемба.

Також цього дня комісія приймала оновлення середньої школи № 15, яка теж подала заявку на тендер щодо ремонтних робіт.

Дарина   КУЛАКОВА.