Пільгові кредитування діючим підприємствам

З метою допомоги та підтримки нині діючих суб’єктів економічної діяльності, керівництво Уряду спільно з Союзом промисловців, аграріїв і підприємців Придністров’я розробило механізм пільгового кредитування підприємств. Про це на черговому засідання Президії виконавчого органу влади ПМР, що відбулося 23 липня, повідомив заступник Голови Уряду – міністр економічного розвитку Сергій Оболоник.

Справа в тому, що Закон ПМР «Щодо державної підтримки інвестиційної діяльності», який набув чинності 1 червня 2018 року, передбачає надання преференцій новим виробництвам. «Дане положення дозволить знизити витрати підприємств на сплату процентної ставки по кредитах і втілити в життя проекти з реалізації та реконструкції вже діючих виробництв», – зауважив міністр. Це стосується тих, що зайняті в таких галузях економіки, як взуттєва і швейна промисловість, тваринництво, овочівництво, вирощування плодів, ягід, винограду, а також випуск плодоовочевих консервів та рибництво.

Для часткового відшкодування витрат, позичальник повинен подати заявку в Мінекономрозвитку. Там такі заявки вже є. Здебільшого вони стосуються розширення й оновлення виробництва в легкій промисловості, переробній галузі та тваринництві. Надання субсидії здійснюється за умови, що позичальник для реалізації інвестиційного проекту вкладає в нього не менше 10 % власних коштів, а сума кредиту не перевищує 800 тисяч євро. Термін видачі позики – не більше 5 років. Усього на компенсування відсоткової ставки під модернізацію республіканський бюджет 2018 року виділяє 7 млн рублів.

Підбиваючи підсумок, Голова Уряду сказав: «Якщо ми проаналізуємо цей процес, то за сукупністю фактів побачимо, що формується програма державної підтримки пріоритетних галузей». Наступним кроком, за словами Олександра Мартинова, планується створення Фонду розвитку підприємництва, в рамках якого фінансуватимуться бізнес-інкубатори, навчання в школі підприємців. Окремий розділ цього фонду буде присвячений субсидуванню реального сектора економіки.

Заборонити витребування у громадян низки довідок

Проект постанови Уряду «Щодо переліку документів та відомостей, які перебувають у розпорядженні окремих державних органів та заборонених до витребування у громадян» довела до відома членів Президії Уряду радник прем’єр-міністра Лія Піонтковська. Суть ініціативи полягає в тому, що в нашій республіці з 2016 року набув чинності Закон «Про організацію надання державних послуг», де прописана норма про те, що у громадян не можна запитувати відомості, які вже є в тому чи іншому відомстві. «Але ця норма не виконувалася, оскільки Закон не давав гарантії на захист персональних даних особи, щодо якої державні органи обмінювалися б інформацією», – підкреслила Лія Піонтковська.

До 19 липня всі правові проблеми були усунуті. Уряд розробив Постанову з переліком даних, що включає 34 найменування. Тепер придністровці не повинні надавати до уповноважених органів влади зазначені в реєстрі довідки, виписки та інші документи для оформлення чи отримання тієї чи іншої послуги.

Якщо ж певному міністерству знадобляться відомості із затвердженого списку, то воно надішле запит до іншого відомства через систему міжвідомчого документообігу – на паперовому носії або в електронному форматі. Радник навела такий приклад: «Згідно з Постановою Уряду «Про порядок надання в користування земельних ділянок» заявнику необхідно надати, в тому числі, довідку податкового органу про відсутність заборгованості по платежах до бюджету та позабюджетних фондів, а також виписку з єдиного державного реєстру юридичних осіб та індивідуальних підприємців. Оскільки ці відомості включені до переліку заборонених до витребування, заявник вже не зобов’язаний надавати їх для отримання цієї послуги. Необхідні відомості будуть надіслані в рамках міжвідомчої взаємодії».

Сьогодні у переліку зібрана наступна інформація, заборонена до витребування: відомості про наявність чи відсутність судимості, склад сім’ї, позбавлення права керування транспортними засобами, реєстрацію за місцем проживання громадянина ПМР, адміністративні правопорушення в галузі дорожнього руху, про пільгову категорію громадян, постановку на облік у податковому органі, чинність паспорта, реєстрацію за місцем проживання, постановку на облік іноземного громадянина тощо. Міністерствам і відомствам до 1 листопада необхідно вивчити чинне законодавство на предмет перегляду документів, які надаються заявником особисто, підготувати необхідні корективи та внести їх до відповідних правових актів.

Коментуючи проект, Олександр Мартинов зазначив, що не можна допустити, щоб паперова бюрократія переносилася на цифрову платформу. Він акцентував увагу на тому, що протягом багатьох років складалася ситуація, коли громадянин виступав фактично в ролі кур’єра, який переносить довідки з одного міністерства в інше. Не повинно бути ходіння по чиновниках, вистоювання у чергах, затягування термінів процедури надання державної послуги. У разі недотримання термінів, посадові особи нестимуть за це відповідальність. З часом усі міністерства та відомства мають перейти на електронну систему обміну даними.

Uslugi.gospmr.org

Внісши ці літери до пошуковиків Яндекс, Google та інших, можна зайти на портал державних послуг, який почав діяти в нашій республіці. Роботу нового сервісу в онлайн режимі представив членам Президії в. о. заступника начальника Держслужби зв’язку ПМР Микола Пекельняк. Він розповів і наочно показав, як працює портал, і які послуги сьогодні доступні громадянам.

Вже можна скористатися послугами Мінюста, МВС, соціального захисту і праці та ЗАГСів. Поступово до проекту будуть додаватися й інші міністерства та відомства. За словами заступника Голови Уряду Олексія Цуркана, процес буде завершено до 1 липня 2019 року. Тому протягом року в електронний вигляд будуть переведені документи, необхідні для надання адміністративних послуг, що надаються всіма міністерствами і відомствами республіки.

Для реєстрації на сайті громадянинові чи юридичній особі необхідно ввести адресу своєї електронної пошти, логін і пароль. Потім в «особистому кабінеті» громадянин може заповнити поля з інформацією, необхідною для подальшої роботи й отримання тих чи інших довідок. Громадянинові також надається можливість відстежити статус замовленої послуги та багато іншого.

По завершенні презентації Олександр Мартинов резюмував: «Зроблено перший і дуже суттєвий крок – доступність держпослуг для наших громадян спрощується. Кінцева мета – це не якесь слідування новомодним тенденціям. Наші громадяни мають отримували держпослуги в більш якісній формі та, найголовніше, економити свій час, нерви і гроші. Перший крок зроблено, не можна зупинятися, а необхідно більш активно рухатися вперед».

Аліса   КОХАНОВА.