У добру путь, молоді фахівці!

У Палаці культури Рибниці 19 липня за доброю традицією відбулося найбільш урочисте, яскраве, довгождане й незабутнє свято всіх студентів – День випускника.

Незабутні студентські роки з цікавими лекціями і безсонними ночами перед заліками та іспитами закінчились. У Рибницькій філії ПДУ ім. Т. Г. Шевченка (РФ ПДУ) завершили курс навчання, захистили випускні кваліфікаційні роботи та здобули дипломи про вищу освіту 84 випускники. З них 26 стали щасливими володарями «червоних дипломів», ще 26 випускників дістали ступінь «магістр», 58 – «бакалавр», при цьому 47 осіб навчалися коштом республіканського бюджету

Розділити радість з колишніми студентами і вже самостійними дипломованими фахівцями прийшли рідні, друзі, наставники та представники влади й громадських організацій. Відкрив церемонію вручення дипломів молодим фахівцям заступник глави держадміністрації міста Рибниці та Рибницького району з соціальних питань Юрій Молдовський.

«Час – категорія відносна. Ще зовсім недавно ви у цій залі благоговійно тримали в руках студентські квитки, а зараз настав час, коли вам вручать дипломи. Цей часовий інтервал, скручений у тугу пружину знань, лекцій і семінарів, підготовки до сесій, безсонних ночей перед ними і після, назавжди залишиться у вашому житті та в пам’яті. Ваші викладачі постаралися за цей час навчити вас мислити, аналізувати, самостійно приймати рішення, досягати поставлених цілей», – зазначив він.

Привітавши всіх випускників з цією знаменною подією і побажавши їм високих професійних досягнень, прагнення рухатися вперед, не зупиняючись на досягнутому, Юрій Пантелійович від імені держадміністрації Рибниці та Рибницького району і Рибницької міської та районної Ради народних депутатів вручив випускникам Почесні грамоти й Листи подяки за високу успішність та активну громадську діяльність. Серед нагороджених – Таїсія Бур’ян, Анатолій Кучеренко, Анастасія Попадюк, Аліна Соловей, Володимир Стронча.

З успішним завершенням навчання героїв дня привітав перший проректор ПДУ доцент Микола Смоленський. Звертаючись до випускників зі словами напуття, він зазначив: «Цього року понад 2 тисячі випускників закінчили ВНЗ, і кожен п’ятий отримав диплом з відзнакою. Це гарний результат для нашого університету, для нашої республіки загалом». Від імені ректорату Микола Миколайович вручив активістам Почесні грамоти та побажав успішної роботи.

Щирі й добрі напутні слова на адресу вчорашніх студентів пролунали, звичайно, від директора РФ ПДУ імені Т. Г. Шевченка професора І. Павлінова. Ігор Олексійович тепло привітав юнаків і дівчат, за яких був відповідальним ці роки, з успішним закінченням навчання та отриманням державного диплома, побажав широких життєвих доріг і гідного застосування здобутих знань.

З вагомою та важливою подією в житті випускників від Республіканської партії «Оновлення», яка постійно залучає студентів до участі у різноманітних конкурсах, де молодь може себе проявити, привітала голова Рибницького відділення Наталія Мамалига. Вона вручила Листи подяки магістрам-відмінникам.

У продовження свята завідувачі випускаючих кафедр вручили дипломи всім випускникам. Багато теплих напутніх слів і добрих побажань почули вони від своїх наставників і батьків. За традицією, заключне слово надали дипломованим фахівцям, які щиро подякували викладачам філії за знання, здобуті за роки навчання, та їхній безцінний професійний досвід.

З цього випуску 54 (65,1 %) випускники мають направлення на роботу, 17 (20,5 %) планують продовжити навчання в магістратурі, ще 12 % становлять вагітні дівчата, молоді мами, які перебувають у відпустці з догляду за дитиною, а також юнаки, на яких чекає служба в армії. А 2,4 % – це ті, хто навчався на договірній основі, отримали так званий «вільний диплом». Вони планують виїхати за межі республіки на роботу за кордоном або на постійне місце проживання. Можливо, невдовзі цей відсоток знизиться до нуля?

Яскраві музичні номери, підготовлені студентами, випускниками та гостями свята стали приємним подарунком для всіх присутніх. Що ж, у добру путь, молоді фахівці! Попереду багато цікавого, незвіданого, що потребує і чекає ваших глибоких і міцних знань.

Влад  ПЕТРОВ.