Скільки мотузочці не витися…

Найближчий соратник нашого екс-президента-утікача Євгена Шевчука, колишній голова Державного митного комітету і екс-міністр внутрішніх справ республіки Г. Ю. Кузьмичов заарештований і перебуває в слідчому ізоляторі Тирасполя.

Спочатку Перший придністровський телеканал, а потім і сайт Слідчого комітету ПМР повідомили про те, що Геннадія Кузьмичова «доставили» в Придністров’я 27 липня. Проти нього відновлено провадження у кримінальній справі, яку раніше було припинено у зв’язку з його розшуком підозрюваного.

Нагадаємо, колишній перший митник республіки звинувачувався в організації та курируванні контрабандної схеми з незаконного переміщення через митний кордон Придністров’я незадекларованих товарів на суму, яка перевищує 14 мільйонів рублів ПМР.

Злочинна схема працювала протягом чотирьох років, і один з її фігурантів – колишній начальник Управління боротьби з контрабандою Сергій Манталуца – вже засуджений на 10 років позбавлення волі в колонії строгого режиму.

Тепер Геннадію Кузьмичову пред’явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу ПМР за ознаками контрабанди. Він позбавлений волі на час досудового слідства.

Олена   РАТУШНА.