Велопробіг пам’яті

31 липня миротворці, а також представники силових структур Слободзейського району та Слободзеї взяли участь у Велопробігу пам’яті, присвяченому 26-й річниці введення миротворчих сил РФ у Зону безпеки.

Велопробіг стартував на Меморіалі Слави в Слободзеї, де спочатку відбувся урочистий мітинг. «Ми вирішили підкреслити своє ставлення до цієї події, а також підвищити свою фізичну готовність для виконання будь-яких завдань, які стоятимуть перед нами по захисту республіки», – зазначив міністр оборони ПМР Олег Обручков.

Російські миротворці 26 років тому прибули до нас для виконання головного завдання – зупинити братовбивчу війну між Молдовою і Придністров’ям. Жителі зустрічали їх зі сльозами радості. «Ми повинні щиро дякувати миротворцям, які увійшли сюди в 1992 році. Вони зупинили війну і сьогодні охороняють мир. Ця місія унікальна, тому що за 26 років тут не допущено жодного військового конфлікту чи пострілу», – підкреслив глава Слободзейського району Василь Тищенко.

Після мітингу організатори та учасники пробігу поклали квіти до обеліску Військової Слави, до братської могили воїнів, полеглих під час звільнення району у Великій Вітчизняній війні, до пам’ятних плит з іменами земляків, що не повернулися з війни в Афганістані, та захисників Придністров’я.

Учасники велопробігу подолали понад 20 кілометрів. Кожен обрав свою тактику: потрібно було правильно розподілити сили і проявити характер. Велосипедисти показали достойні результати. У загальнокомандному заліку перемогла команда «Патріот» філії Спортивного клубу армії. Вона завоювала головний Кубок і цінний подарунок. Призери були нагороджені дипломами та кубками.

Євген   ПЛЕШКАН.