На контролі у глави держадміністрації

Серпень – гаряча пора, з якого боку не подивись. І відчуваємо ми не тільки температуру повітря, а й градус сконцентрованості дій у підготовці до заходів суспільного значення. Це і початок нового навчального року – День знань, і День Республіки. Усі придністровці готуються до цих значущих подій. А головна відповідальність, безумовно, лежить на держадміністраціях міст і районів. Тому ці питання є нині першочерговими на порядку денному нарад і засідань.

Так, наприкінці минулого тижня глава держадміністрації Рибницького району та міста Рибниці В’ячеслав Фролов провів традиційну нараду з керівниками державних і муніципальних організацій.

Представник МУ «Рибницьке УНО» Ольга Амбросі поінформувала про роботу комісії з приймання закладів освіти міста до нового навчального року. За її словами, в деяких установах виявлено незначні порушення вимог, які потрібно усунути в оперативному порядку. Перевірку готовності шкіл та дитячих садків району до початку навчального процесу комісія розпочала 13 серпня.

Представник Управління народної освіти також повідомила, що будівельні роботи на об’єктах, які ремонтують за програмою фонду капітальних вкладень, перебувають на завершальному етапі. Так, у міській гімназії, СШ № 9, дитячих садках №№ 2 і 4 тривають оздоблювальні роботи. До 1 вересня планується цілком завершити ремонт.

Розглядаючи питання благоустрою територій міста і району, говорили про підготовку до республіканського конкурсу «Найбільш зелене і чисте місто ПМР» та до осінньо-зимового періоду. Керівники відповідних організацій доповіли про перебіг виконання планових робіт, які ведуться у штатному режимі.

З метою поліпшення санітарного благополуччя територій, естетичного та екологічного вигляду міста і району, В’ячеслав Фролов закликав керівників і трудові колективи підприємств та установ взяти активну участь у республіканському суботнику, який відбудеться 25 серпня.

Того ж дня глава держадміністрації за дорученням Президента ПМР провів чергову нараду  з представниками громадських організацій. В’ячеслав Фролов поцікавився їхньою думкою щодо проведених у місті 1 серпня пам’ятних заходів. Громадськість оцінила їх позитивно. Зокрема, представники Рибницького Союзу захисників ПМР відзначили високий рівень організації та проведення пам’ятного мітингу та відкриття виставки «Хлопець взяв автомат тому, що так Батьківщині потрібно» і подякували главі міста за допомогу та участь у них.

Крім того, на нараді активно обговорили підготовку заходів, присвячених 28-й річниці від Дня заснування ПМР. Відбувся конструктивний діалог, під час якого активісти висловили пропозиції та побажання керівництву міста й району щодо організації святкування, оприлюднили своє бачення низки ключових моментів. Глава міста та району запропонував представникам патріотичних організацій обдумати кандидатури тих, кому буде надано право піднімати прапор Рибниці в Тирасполі, а також прапор міста та Державний прапор у День Республіки.

Обговорювали й інші злободенні теми. Зокрема, необхідність підключення Союзу ветеранів до мережі Інтернет і ТБ.

Глава міста також цікавився забезпеченням патріотичних організацій приміщеннями. Адже раніше їм було запропоновано будівлю, в якій могли б зосередитися всі громадські організації міста, створивши в такий спосіб багатофункціональний центр. Однак більшість очільників громадських організацій зазначили, що нового приміщення не потребують, їх влаштовують нинішні умови. Відчуває таку потребу лише козацтво Рибниці. В’ячеслав Фролов дав конкретні доручення співробітникам держадміністрації щодо розв’язання цього питання.

На завершення зустрічі глава держадміністрації зазначив, що завжди відкритий для діалогу з членами громадських організацій.

Галина   БЕРЕЗНИЦЬКА.