Країна може жити спокійно

Глави держадміністрацій на черговій селекторній нараді доповіли Президентові про те, що всі галузі життєдіяльності міст і районів Придністров’я функціонують у розміреному робочому ритмі.

Глави поінформували Президента про те, що у відповідності з планом проводяться дорожні роботи, до першого вересня завершиться будівництво на всіх об’єктах у рамках програми капітальних вкладень, триває перевірка готовності закладів освіти до нового навчального року, а виявлені недоліки усуваються.

Вадим Красносельський заслухав доповіді керівників міст і районів та окреслив низку питань, які потребують їх постійної особливої уваги. Так, Президент рекомендував столичному керівництву вивчити досвід Бендер з реконструкції міського стадіону. За його словами, в перспективі стадіон Тирасполя також має перетворитися на сучасний легкоатлетичний комплекс.

У ході селекторної наради Глава держави наголосив, що сільськогосподарські та шкільні ярмарки, а також ярмарки вихідного дня повинні обов’язково проводитися під брендом «Купуй придністровське». «Громадяни, які приходять на такі заходи, повинні знати, що вони купують вітчизняну продукцію, яка відрізняється від імпортної гарною якістю і прийнятною ціною. Люди повинні поступово дійти думки про те, що наша земля може дати нам все необхідне для забезпечення здорового способу життя», – зазначив Вадим Красносельський.

Ще однією темою наради було питання про співвідношення кількості шлюбів і розлучень. Президент констатував, що, попри позитивну тенденцію, статистика далека від бажаної. «У цьому питанні треба відходити від шаблонів. Держава (а її в даному випадку представляють глави держадміністрацій та працівники ЗАГСів) повинна докладати більше зусиль для збереження укладених шлюбів, молодих сімей», – підкреслив Вадим Красносельський.

Президент звернув увагу глав держадміністрацій на необхідність поступового повернення до історичних гербів та прапорів придністровських міст. За його словами, державні символи радянського періоду вже багато в чому не відповідають сучасним реаліям: «Ми повинні поважати наше радянське минуле, але водночас слід повертатися і до наших витоків». Президент рекомендував главам вивчити й обговорити це питання з депутатами та представниками громадськості.

Олена   ДВОРСЬКА.
Фото прес-служби Президента