Цар Нептун зустрівся з нами й передав усім уклін

У суботу, 18 серпня, на центральному пляжі Слободзеї святкували веселий День Нептуна.

Поява Нептуна була дуже ефектною: на двох байдарках морський цар і його свита розсікала хвилі Дністра. Потім головний герой свята розважав дітей іграми та піснями. Русалки тим часом поливали всіх присутніх водою. Тільки так можна було охолодитися цього жаркого літнього дня.

«Моя місія – всіх намочити й, звичайно, створити гарний настрій, щоб ми всі об’єдналися, святкували, раділи й потім добре працювали», – сказав в інтерв’ю нашому кореспондентові Нептун. Цього дня були організовані театралізована програма, концерт за участю як іменитих артистів районного Будинку культури, так і юних зірочок – Ганни Чернової, Орисі Свищової, Дар’ї Середи, Таїсії Данилеску, солістів колективу «Мелодія душі». Для дітей була організована ігрова програма, а всіх її учасників заохочували призами. Крім того, усі могли безкоштовно поласувати морозивом і почастуватися смачним лимонадом.

Сюрпризом для відпочивальників став приїзд на свято мультиплікаційних героїв Міньйонів, з якими можна було сфотографуватися на пам’ять, повеселитися і потанцювати.

Цього дня за традицією була організована велика спортивна програма. Любителі футболу взяли участь у чемпіонаті з пляжного міні-футболу. У традиційному турнірі з пляжного волейболу «Вара-2018» взяли участь п’ять чоловічих команд і шість – жіночих. Уперше на свято в Слободзею приїхали волейболістки з Дубоссар. Заради гри та чудового настрою команда подолала 60 кілометрів.

«Вирішила пограти зі своїми дівчатками, згадати молодість. Крім того, потрібно тренувати команду, щоб вона відчула себе в піску, це дуже добре для спортсменів. Ці 60 кілометрів для нас не проблема: зібралися, рано встали, щоб відчути задоволення від гри», – розповіла тренер команди Ганна Манівчук. За її словами, ще одна мета їхнього візиту: подивитися, як слободзейці відзначають свято літа, тепла, свято Нептуна.

Повелитель морских глибин спостерігав змагання з армреслінгу, перетягування канату, подолання туристичної смуги перешкод. Уперше цього року відбулися показові виступи з фрідайвінгу.

День Нептуна в Слободзеї прижився. Це свято дарує радість і дорослим, і дітям. Його організовують четвертий рік поспіль держадміністрація району, депутати місцевої Ради та депутат Верховної Ради ПМР П. Шинкарюк, який був ініціатором проведення заходу, спонсором призів, сюрпризів і подарунків. Він побажав усім гарного настрою та веселого відпочинку! Привітав присутніх зі святом заступник голови держадміністрації Слободзейського району і міста Слободзеї, начальник управління з розвитку інфраструктури міста Сергій Самойлов.

Активну участь у проведенні Дня Нептуна взяли районне Управління культури, районний Будинок культури, Управління з фізичної культури, спорту, туризму і молодіжної політики, дитяча екскурсійно-туристична база.

Олег   ГАВРИЛЕНКО.