Серпнева зустріч освітян району

Традиційно склалося, що на початку нового навчального року освітяни завжди збираються разом, щоб підбити підсумки роботи за минулий навчальний рік, відзначити позитивні досягнення в роботі педагогічних колективів, а разом із тим загострити увагу на помилках та упущеннях у роботі, намітити шляхи розв’язання завдань, поставлених перед освітянами сьогодні, та спланувати подальшу роботу.

Учитель сьогодення – творець, майстер, рушійна сила нового, дослідник, натхненник, тож саме від нього залежить майбутнє освітнє середовище, якісні знання дітей. Щодня педагог переосмислює, аналізує і визначає власні професійні пріоритети й спрямування, запитуючи себе: «Що дав мені минулий навчальний рік? На що сподіватися в наступному?» Відповіді на ці та багато інших запитань почули на вчительській серпневій конференції педагоги Григоріопольського району.

У роботі конференції взяли участь представники всіх педагогічних колективів міста і району, а також почесні гості: заступники глави держадміністрації Григоріопольського району та міста Григоріополя Валентина Ільєнкова і Тетяна Цурка, заступник начальника Управління загальної освіти Міністерства просвіти ПМР Наталія Солдатова, голова районного Комітету профспілок працівників народної освіти Олена Негруца, глави адміністрацій сіл і селищ району, а також представники апарату Григоріопольського Управління народної освіти, адміністрацій та колективів організацій освіти, керівники районних та шкільних методичних об’єднань і молоді фахівці.

«Сьогодні необхідно зазначити, що розвитку народної освіти в нашій державі приділяється велика увага. Про це свідчать усі рішення, які ухвалюють  Президент, Уряд і Верховна Рада ПМР. Одним із прикладів цього є те, що у 2018 році всі кошти державної програми капітальних вкладень спрямовані в повному обсязі на об’єкти народної освіти, й результати ви бачите. Освітяни ж, у свою чергу, працюють на гідному рівні. Завдяки вам удалося домогтися високих результатів на Республіканській предметній олімпіаді. У переддень 1 вересня, Дня знань, 28-ї річниці створення Придністровської Молдавської Республіки бажаю вам усім міцного здоров’я, добра та миру на нашій благодатній прекрасній придністровській землі», – сказала заступник глави держадміністрації Григоріопольського району та міста Григоріополя Валентина Ільєнкова.

З вітальним словом до педагогічної спільноти звернулася також заступник начальника Управління загальної освіти Міністерства просвіти ПМР Наталія Солдатова. Вона зазначила, що 2018 рік у республіці оголошено Роком рівних можливостей. У педагогічних колективах намагаються створити максимально доступне освітнє середовище для дітей з обмеженими можливостями здоров’я з метою успішної адаптації їх у соціум: «Усі зміни відбуваються в інтересах наших дітей, а отже і в інтересах успішного майбутнього нашої Батьківщини. Бажаю вам ніколи не зупинятися на досягнутому, вміло вирішувати завдання будь-якої складності й незмінно домагатися успіхів у будь-яких починаннях», – сказала Наталія Солдатова.

У ході педагогічної конференції провідні фахівці-педагоги виступали з доповідями про реалізацію основних напрямів державної політики в галузі освіти, реалізації права дітей на здобуття дошкільної освіти та медичного обслуговування в дошкільних навчальних закладах, організацію харчування дітей в освітніх закладах, про роботу логопедичної служби в районі, організації навчання вдома дітей, які освоюють основні загальноосвітні програми й потребують тривалого лікування, а також дітей-інвалідів, які за станом здоров’я не можуть відвідувати організації освіти.

Урочиста частина масштабного заходу, за традицією, продовжилася привітанням молодих фахівців, які вже у вересні зроблять перші кроки на шляху до осягнення нелегкої, але надзвичайно творчої й цікавої професії, тих, хто поповнить ряди педагогічної спільноти Григоріопольського району.  Запальним танцювальним подарунком їх привітали лауреати та призери районних, республіканських конкурсів і фестивалів «Зразкового дитячого колективу «Баштина» села Ташлик.

Начальник Григоріопольського Управління народної освіти Наталія Гушан і голова районного Комітету Профспілок працівників народної освіти Олена Негруца нагородили грамотами ДУ «Григоріопольське Управління народної освіти» та цінними подарунками учасників і призерів районного конкурсу «Педагог року – 2018» у номінаціях: «Кращий педагог ДНЗ» і «Педагогічний дебют». Переможцем у номінації «Кращий педагог ДНЗ» стала Тетяна Кельса – вихователь МДОЗ «Дитячий садок комбінованого виду № 25 «Золотий півник» Григоріопольського району, а в номінації «Педагогічний дебют ДНЗ» виявилося два переможці: Наталія Янова – вчитель МОЗ «Малаєштська загальноосвітня середня школа Григоріопольського району» і Тетяна Герцова – вихователь МДОЗ «Дитячий садок № 5 «Золотий півник» с. Маяк Григоріопольського району.

Світлана   КОНДРОВА.