Напередодні Дня Республіки

У липні-серпні в центрі Слободзеї жителі та гості міста щодня чують чіткий голос диктора, який запрошує щосуботи відвідати сільськогосподарський ярмарок, присвячений Дню Республіки.

А прийшовши в суботу на площу, розташовану поруч із ЗАГСом, кожен охочий може придбати овочі, фрукти, ягоди, зернові культури, мед та інші сільськогосподарські продукти. Товариства з обмеженою відповідальністю, селянсько-фермерські господарства, приватні підприємці пропонують споживачам широкий спектр товарів, вироблених на слободзейській землі.

По суті, в Слободзеї щотижня відбувається ярмарок «Купуй Придністровське» в рамках окремо взятого району. Держадміністрація Слободзейського району і м. Слободзеї прагне залучити до участі в ньому якомога більше тих, хто виробляє якісні придністровські продукти. От і останньої суботи площа була запруджена продавцями й покупцями. Жваво йшла торгівля цибулею, картоплею, помідорами, кавунами тощо.

Привертав до себе увагу Микола Ісак із ТОВ «Коляна» с. Карагаш, який активно продавав кавуни по 2 рублі за кілограм. Не перший рік реалізує овочі, вироблені у власній теплиці, Андрій Царан. Тут же жваво продавали тернівський квас.

На ярмарок зазивали й дзвінкі співи, що лунали з динаміків у центрі міста. І народ ішов і йшов на ярмарок напередодні Дня Республіки.

Гавриїл    ЄВСТАФ’ЄВ.