Зберігаючи славні традиції

У День знань у Тираспольському Суворовському військовому училищі на плацу вишикувалися 250 суворовців, серед яких – близько півсотні новобранців. Урочисто прочитали вони слова суворівської клятви, обіцяючи зберігати й примножувати славні традиції батьків і дідів, військового і суворовського братства.

Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся Президент ПМР Вадим Красносельський: «У місті, яке заснував російський полководець, генералісимус Суворов, відчинило свої двері Суворовське училище. Його курсанти – суворовці – наше майбутнє, нащадки катерининських мушкетерів, чудо-богатирів Суворова, захисників усіх часів, спадкоємці Перемоги – перемоги над фашистською чумою, перемоги в боротьбі за незалежність Придністровської Молдавської Республіки. Суворовці – спадкоємці  сьогоднішніх миротворців. Це й є зв’язок часів. Суворовському училищу вже рік. За цей час з’явилися свої традиції, свій характер і свій стрижень».

Глава нашої держави подякував усім хто брав участь у створенні та розвитку цього навчального закладу, педагогам і офіцерам-вихователям, батькам суворовців, які довірили їм своїх дітей. Вадим Красносельський подякував усім, хто допомагав у будівництві нового корпусу. Червону стрічку на вході в новий реконструйований корпус розрізали Головнокомандувач Збройними силами та міністр оборони ПМР генерал-майор Олег Обручков.

Важливою частиною свята стало нагородження Ювілейною медаллю за внесок у розвиток суворовського руху. До нагороди представлений Головнокомандувач Збройними силами ПМР Вадим Красносельський, голова Республіканського опікунської ради, Перший президент ПМР Ігор Смирнов, міністр оборони ПМР Олег Обручков, начальник Оперативної групи російських військ у Придністров’ї полковник Дмитро Зеленков, міністр просвіти Тетяна Логінова, заступник секретаря Ради безпеки ПМР Олександр Лук’яненко, депутат Верховної Ради ПМР Ілона Тюряєва і Генеральний директор «Тираспольтрансгаз-Придністров’я» Леонід Станков.

Особливим подарунком для гостей став спільний плац-парад від суворовців і роти Почесної варти. На завершення урочистої частини ті, хто цього року тільки-но вступили в Суворовське училище, виголосили клятву суворовця і стали повноправними першокурсниками навчального закладу. Для багатьох із них вступ до військового училища – виконання заповітної мрії: служити й захищати Батьківщину.

«Це було моє бажання. Я хочу захищати Батьківщину, служити Батьківщині й допомагати їй. У нас дружний колектив, і всі ми одне одному допомагаємо», – розповів суворовець першого курсу Богдан Колак.

Після урочистої лінійки в кожному класі відбувся «Урок миру». Для першокурсників він став першим уроком у стінах військового училища. Разом із батьками вони переглянули фільм про перший рік діяльності навчального закладу.

Віра   МАКОВА.
Фото прес-служби Президента