У країну знань

Першого вересня Придністров’я відзначило День знань –  осіннє свято, що знаменує собою початок навчального року. У ДОЗ «Республіканський український теоретичний ліцей – комплекс» відбулася урочиста лінійка, присвячена цій події. День знань – це перший дзвоник і хвилювання, це найщасливіший довгоочікуваний день для тих, хто вперше переступив шкільний поріг. Перше вересня – початок нового навчального року для учнів, учителів і батьків.

З особливою урочистістю в ліцеї-комплексі зустрічали першокласників і майбутніх випускників, учнів 11-А класу. Відмінник народної освіти, педагог вищої кваліфікаційної категорії Олена Володимирівна Алексєєва радо приймала першокласників. Протягом чотирьох років вона відкриватиме для 17 малюків, що  прийшли цього навчального року до ліцею, чудовий світ знань.

Директор ліцею-комплексу Тетяна Андріївна Гілаш привітала вчорашніх дошкільнят з цією урочистою подією в їхньому житті: «Нині для вас особливий день, запам’ятайте його на все життя. Ви вступаєте не просто в нашу ліцейську сім’ю, ви відкриваєте для себе новий чарівний світ. Хочу щиро побажати вам успіхів у шкільному житті».

Новий навчальний рік стане завершальним для 20 випускників, які залишать стіни рідного ліцею. Вони в напутньому слові побажали першокласникам гордо нести звання ліцеїста.

А батьки випускників та класний керівник – Ольга Володимирівна Шарапова, педагог вищої кваліфікаційної категорії, яка 11 років була для них другою мамою, в цей день не стримували сліз.

На лінійці була присутня Людмила Костянтинівна Тануркова – начальник управління професійної освіти Міністерства просвіти ПМР. Вона привітала ліцеїстів з Міжнародним днем знань і початком навчального року, а також оголосила вітальний адрес міністра просвіти ПМР Тетяни Логінової: «Перше вересня – це завжди старт нового етапу в житті кожного школяра. Особливі емоції цей день дарує першокласникам та їхнім батькам. Ви вступаєте в нове, ще незнайоме, але дуже яскраве і насичене традиціями шкільне життя. Бажаю всім учням, які вперше сядуть за парти, захопливого навчання і вірних шкільних друзів».

Що ж чекає першокласників і випускників ліцею попереду? Уроки, оцінки, іноді не такі, як їм хотілося б, відповіді біля дошки, контрольні. Але найголовніше – все це залежить від них самих. Побажаємо їм успіхів у цій нелегкій, але такій цікавій подорожі, під назвою «шкільне життя».

Марія   БОНДАРЕНКО.