Кращим – достойні нагороди

З нагоди 28-ї  річниці від дня народження ПМР у Палаці Республіки відбулася церемонія нагородження найбільш гідних громадян нашої держави.

Президент Вадим Красносельський у вітальному слові зазначив: «Придністровська Молдавська Республіка створена шляхом проведення референдумів, яких було організовано сім на території нашої держави. В цьому і є феномен: Придністров’я – держава, створена народом. Завдання Президента, Уряду, чиновників, а також усіх, хто удостоєний сьогодні державних нагород – служити народові. По-іншому бути не може». Глава держави побажав придністровському народові щастя, благополуччя, достатку і миру.

Серед відзначених державними нагородами, почесного звання «Заслужений працівник народної освіти ПМР» удостоєна викладач хімії, завідувач кафедри природничих наук ДОЗ «Республіканський український теоретичний ліцей-комплекс» (РУТЛ-К) Олена Лукашина.

Головний редактор республіканської української газети «Гомін», а у 90-х – директор РУТЛ-К Олександр Юшин пригадує, що свого часу запросив Олену Ананіївну на роботу до ліцею, бо знав її як досвідченого фахівця з великим педагогічним стажем, чудову тактовну людину, яка вміє ладити з колегами та учнями.

Сама пані Олена пригадує: «Я прийшла до ліцею у 1996 році на посаду вчителя хімії, маючи стаж роботи в системі народної освіти, а саме в Тираспольському економічному коледжі та в СШ № 16. Люблю свою роботу. Дуже люблю та поважаю дітей. Глибоко вдячна  і учням, і їхнім батькам за підтримку, за розуміння, за те, що довіряють нашому навчальному закладу. Наші випускники навчаються в Україні, Росії, Молдові та інших країнах. Вони здобувають у ліцеї чудові міцні знання, тому що кожен викладач відповідально ставиться до своєї роботи.

Мені приємно, що керівництво держави так високо оцінило мою багаторічну працю».

Ірина   МАСЛОВА.