Місто троянд знову на вершині

У Міністерстві сільського господарства та природних ресурсів ПМР відбулася церемонія нагородження переможців та номінантів республіканського конкурсу «Найзеленіше і найчистіше місто, селище, село Придністровської Молдавської Республіки», присвяченого 28-й річниці створення країни.

«Відрадно, що цього року в республіці, після чотирирічної перерви, організовано й проведено конкурс, призначений для вдосконалення роботи з озеленення, облаштування та санітарного утримання міст, селищ і сіл республіки, раціонального використання природних ресурсів», – зазначив у виступі міністр сільського господарства та природних ресурсів ПМР Єфимій Коваль.

За словами міністра, для проведення конкурсу був створений Республіканський оргкомітет. До його складу делегували представників профільного міністерства, Державної служби екологічного контролю та охорони навколишнього середовища, держадміністрацій міст і районів. При держадміністраціях створили виконавчі дирекції, які ухвалюваали рішення про участь в огляді. Протягом 10 днів екологи й санітарні фахівці з усього Придністров’я знайомилися зі станом справ та результатами огляду по всій республіці.

Основним завданням конкурсу є подальше вдосконалення роботи з озеленення, облаштування та санітарного утримання міст, селищ і сіл Придністров’я, а також раціонального використання природних ресурсів і охорони навколишнього середовища.

Заступник голови Уряду Олексій Цуркан подякував організаторам конкурсу за виконану роботу з організації та проведення конкурсу, а учасникам – за участь у ньому й виконаний великий обсяг роботи.

Переможці республіканського конкурсу «Найзеленіше і найчистіше місто, селище, село Придністровської Молдавської Республіки» визнані в номінаціях: «Найзеленіше і найчистіше місто ПМР – 2018» – це місто троянд Бендери. Переможець отримав не тільки диплом, а й Сертифікат на грошову премію в розмірі 50 000 рублів ПМР. «Найзеленіше і найчистіше селище ПМР – 2018» – це селище Первомайськ Слободзейського району. Селище здобуло Сертифікат на суму в розмірі 25 000 рублів ПМР. В номінації «Найзеленіше і найчистіше село ПМР – 2018» визначені 2 переможці – село Незавертайлівка Слободзейського району й село Малаєшти Григоріопольського району. Їм вручили Сертифікати на грошові премії в розмірі 12 500 рублів ПМР кожному номінанту.

Листами подяки від міністра сільського господарства та природних ресурсів ПМР відзначені МУП «Спецавтохозяйство г. Тирасполь» за впровадження ефективної системи з роздільного збирання та утилізації ТПВ і поліпшення якості санітарного прибирання в м. Тирасполі, а також ТОВ «Дубоссарский оздоровительный лагерь» за масштабну й результативну роботу і творчий підхід в озелененні та упорядкуванні міста Дубоссари. Завершилась церемонія нагородження переможців і номінантів Республіканського конкурсу концертними номерами художньої самодіяльності, з якими виступили вчителі та вихованці екологічного центру  міста Тирасполя.

Софія   МОСКАЛЬОВА.