Зустрічаємо державне свято в чистоті та порядку

З метою упорядкування міст і сіл напередодні головних свят – Дня створення ПМР і Дня знань – трудові колективи установ, підприємств, організацій, а також небайдужі громадяни виходили на генеральне прибирання вулиць і дворів.

Робота кипіла на всій території Придністров’я, особливо на головній площі столиці: тут білили бордюри, прибирали сміття й опале листя, дорожні служби прикрашали центральну вулицю. За словами заступника директора житлово-експлуатаційної керуючої компанії Ірини Перстньової, організовано проводилися такі роботи, як скопування та прибирання газонів і прибордюрної смуги. «Ми прикрашаємо наше місто не тільки для городян, а й для гостей республіки, особливу увагу приділяємо місцям, де збирається багато людей», – розповіла відповідальний організатор.

У роботах з упорядкування територій взяли участь співробітники Міністерства внутрішніх справ. Міліціонери змінили суворі офіцерські мундири на зручний цивільний одяг і, озброївшись граблями, віниками та лопатами, вийшли на закріплені ділянки. Вони навели санітарний порядок поблизу адміністративних будівель та прилеглих територій, очистили газони й клумби від бур’янів, побілили дерева. Чистішими стали й кабінети службовців міністерства. Трудовий ентузіазм і злагоджена робота колективів дозволили за короткий час упоратися з поставленими завданнями. «Для співробітників МВС цей суботник – не перший. Ми впевнені, що участь у ньому мобілізує, згуртовує, покращує передсвятковий настрій. Нехай це стане доброю традицією», – впевнено зазначив начальник Управління міліції громадської безпеки полковник Андрій Райлян.

Співробітники ДУ «Приднестровская газета» також не залишилися осторонь трудового підйому і разом з усіма придністровцями долучилися до спільної справи. Об’єктом прибирання була прилегла до будівлі територія. Журналісти підрізали зів’ялі суцвіття на кущах троянд, скопали клумби й побілили бордюри. Очистили газони й тротуари від зрізаних гілок та скошеної трави, які залишилися після роботи співробітників комунального господарства міста.

Колективи редакцій також наводила чистоту у своїх кабінетах: мили вікна,  квіти, освіжили повітря вологим прибиранням. Технічні фахівці редакції газети «Гомін» провели профілактичний огляд оргтехніки, видалення забрудненя зі столів і комп’ютерних приладів. «Звичайно, ми постійно підтримуємо порядок у кабінетах, але суботник – це ще один привід для особливого спілкування, створення відповідного святкового настрою», – підкреслила кореспондент Тетяна Букіна.

На завершення прибирання в кабінетах провели дезінфекцію всього приміщення: меблів, підлоги, вікон. Після такого прибирання можна не турбуватися про здоров’я та настрій наших співробітників. «Суботник – позитивна й одна з найкращих організаційних традицій у нашій країні. Завдяки їй, не тільки наше місто стає чистішим, а й люди об’єднуються. Адже ми не просто приходимо й очищаємо якусь певну зону від сміття, бруду чи висаджуємо квіти та дерева, а головне, що робимо це разом. Люди повинні розуміти, що чисте місто – це заслуга кожного з городян», – зазначила кореспондент газети «Гомін» Анастасія Каліон.

Радує, що головне свято республіки придністровці зустріли вже у чистих, доглянутих містах.

Анастасія   ОЛЕШКО.