Робота порталу державних послуг триває

Нагадаємо нашим читачам, що з 23 липня 2018 року в республіці розпочав свою роботу електронний портал державних послуг.

Зазвичай громадяни звертаються за довідками та іншими послугами до державних установ особисто, витрачаючи на це чимало часу. Нова державна послуга значно полегшує процедуру: необхідно звернутися через Інтернет на сайт за адресою uslugi.gospmr.org, зареєструватися в «особистому кабінеті» й замовити необхідний документ.

 Більш як місяць працює портал, за послугами до якого вже звернулися сотні людей. Нововведення їм припало до душі. У розмові з нашим кореспондентом начальник Тираспольського міського ЗАГСу Ірина Згоба розповіла, що на портал цієї установи замовлення в електронному вигляді надходять чомусь здебільшого вночі – після 23. 00. Співробітники, отримавши замовлення, з самого ранку приступають до їхнього виконання. Замовнику відповідь надійде поза чергою.

Особиста присутність громадян у ЗАГСі необхідна під час подання заяви про реєстрацію шлюбу, розлучення, видачі свідоцтва про народження та свідоцтва про смерть особи її родичам.

Уряд ПМР робить все для того, щоб  громадяни нашої республіки могли скористуватися державними послугами в більш якісній формі й при цьому, зекономити свій час, здоров’я та гроші.

Уляна   БОНДАРЧУК.