Спортивні зміни у Придністров’ї

До спорту кожну дитину необхідно залучати змалку, бо він є основою довголіття, здоров’я та гарного самопочуття. Футбол, волейбол, плавання, бокс, легка атлетика – таке розмаїття напрямків дозволяє кожній людині обрати для себе найзручніший та найцікавіший.

Населення нашої республіки нині приділяє пильну увагу своєму здоров’ю і включає у свій щоденний графік заняття спортом. Останнім часом у Придністров’ї (в містах і селах) спостерігається активне зростання кількості спортивних майданчиків, фітнес-центрів, тренажерних залів тощо.

Минулого тижня для всіх бендерчан відбулося довгоочікуване відкриття міського стадіону, який ще кілька років тому був у занедбаному стані. На трибунах – аншлаг: близько 8 тисяч людей різного віку зібралися для того, щоб разом відзначити цю важливу для городян подію. Розвиток легкої атлетики, виконання різноманітних стрибків, гра у футбол на полі
з натуральним газоном – усе це стало можливим завдяки особливому проекту, ініціатором якого став Президент Придністров’я Вадим Красносельський.

«Основна ідея полягала в тому, щоб відродити не тільки футбол, а й інші види спорту, і перш за все, «королеву спорту» – легку атлетику, а також оживити діяльність стадіону, наповнити життям, рухом, привабити молодих людей. Це завдання було виконано, – зазначив Вадим Красносельський. – Я переконаний, що будь-яка держава повинна дбати про свою культуру, про свою історію і про здоров’я людей».

Ремонтні роботи з відновлення трибун і приміщень триватимуть, але основна частина робіт уже успішно виконана. Старий розбитий асфальт перетворився на зручні бігові доріжки, трибуни мають оновлений святковий вигляд, встановлено необхідне обладнання для різноманітних видів спорту. Як багато років тому, на цей спортивний об’єкт знову прийдуть люди, щоб позмагатися у спортивних баталіях або тренуватися в секціях.

Слова радості та вдячності цього дня лунали й від директорів бендерських спортивних шкіл. Їхні спортсмени брали участь у масштабній церемонії відкриття стадіону та у концертній програмі.

«Ми багато років чекали цього дня. Не було умов для занять легкою атлетикою. Ми тренувалися в Тирасполі, ми тренувалися на різних вільних майданчиках, влітку навіть у лісосмугах. Для мене щастя – дожити до цього часу. Сучасний стадіон, покриття, все обладнання тепер – найкращі», – зазначив директор спеціалізованої Дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Юрій Руденко.

Відкриттю стадіону в Бендерах раділо все місто. У концертній програмі взяли участь кілька сотень дітей із закладів загальної освіти, спортивних шкіл, шкіл мистецтв тощо. Глядачі побачили танцювальні номери, елементи дитячої розважальної програми з клоунами, а також різноманітні спортивні показові виступи: бокс, стрибки у довжину, біг на різні дистанції, волейбол – усе те, що тепер стало доступним.

«Мої спортсмени долали бар’єри, стрибали в довжину та висоту, брали участь у спринтерських стартах. Ми показали, які види легкої атлетики розвиваються в нашому місті. З нашого навчального закладу у відкритті стадіону взяло участь близько 90 осіб. Ми сподіваємося, що з пуском цієї спортивної споруди молоді люди почнуть розвивати «королеву спорту», – розповів Юрій Руденко.

Бендерський стадіон став лише першим кроком спортивних змін у Придністров’ї. Надалі наша республіка чекатиме на відкриття нових об’єктів та споруд: «На сьогодні відремонтовано міський стадіон. Наступного року буде побудовано 173 спортивні майданчики у містах і районах. У Тирасполі планується відновлення Центрального стадіону, у Бендерах – басейну», – зазначив Президент.

Завершився захід першим футбольним матчем на новому полі. На початку гри право першого удару було надано Главі держави. Один за одним летіли голи у ворота футбольного клубу «Унгены». Завершився матч блискучою перемогою
«Тигины» з рахунком 7:2.

Бендерських футболістів особисто привітали Вадим Красносельський та Роман Іванченко.

Світлана   ОДЕСЬКА.