«Тирас-ракета» завоювала золото

Команда спортивного клубу інвалідів «Тирас-ракета» взяла участь у відкритому чемпіонаті серед інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату «Одеський Топ-Спін – 2018». Придністровські паратенісисти вирушили в українське місто на запрошення організації «Одеса-Баскет», з якою тираспольчани співпрацюють понад сім років.

Клуб «Тирас-ракета» підтримує зв’язок зі спортивними командами України, Молдови та Росії. Вони вже неодноразово ставали призерами спортивних змагань, і цей раз не став винятком. Шість медалей спортсмени привезли додому, чотири з яких золоті. Серед чоловіків з 1 по 5 спортивний клас перемогу здобув Дмитро Лавров, другу сходинку п’єдесталу посів Андрій Моор. Серед спортсменок-колясочниць в аналогічній категорії виграла Людмила Браїлова, а в категорії з 6 по 10 клас титул завоювала Світлана Руссу. «Звичайно, спортивні змагання об’єднують, згуртовують. Ми можемо перейняти досвід наших товаришів із Одеси, а вони – у нас. Такий обмін дуже важливий, так ми розвиваємося», – пояснив голова спортивного клубу інвалідів «Тирас-ракета» Дмитро Лавров.

Після спортивних змагань придністровська команда вирушила в реабілітаційно-оздоровчу поїздку на морське узбережжя Одеси. Для деяких інвалідів така нагода трапилася вперше завдяки підтримці Міністерства соціального захисту та столичної держадміністрації. Вони побували на узбережжі, обладнаному спеціально для інвалідів. Для зручності відпочивальників на пляжі встановили пандус із поручнями, лавки, тапчани, закріплені під тіньовим навісом, душові та кабінки для переодягання. Крім того, тепер є спеціальне обладнання, щоб інваліди-колясочники могли купатися у морі. «Це була слушна нагода відпочити, відкласти всі свої переживання, домашні проблеми й відволіктися від мирської суєти. Дехто вперше побачив море, а тому всі пережили масу позитивних емоцій», – розповів Дмитро Лавров.

У планах параспортсменів – міжнародний турнір «Tiras Open», присвячений 226-й річниці заснування Тирасполя.

Останнім часом спорт інвалідів набув значної популярності. Проводяться чемпіонати Європи, світу, Паралімпійські ігри з різних видів спорту.

Віра   МАКОВА.