Велика Жовтнева революція: 100 років вивчення

У Дубоссарах відзначили віковий ювілей від дня однієї з важливих політичних подій людства. Велика Жовтнева соціалістична революція – корінний перелом у російській історії, який охопив усі сфери громадського життя. У місті 7 жовтня на площі захисників відбувся мітинг, у якому також взяли участь і представники старшого покоління, для яких свято червоного дня календаря назавжди залишилося святом.

За традицією цього дня біля пам’ятника Леніну збираються члени Дубоссарського відділення Придністровської комуністичної партії, представники влади, а також інших громадських організацій району. На мітингу присутні згадують причини, які змусили 100 років тому низи протистояти верхам, а також про наслідки цієї важливої події, результатом якої стало створення великої держави – СРСР.

«Завдяки Великій Жовтневій революції на політичній карті планети з’явилася велика держава, в якій почалося будівництво соціалістичного суспільства. Були досягнуті повна трудова зайнятість, гарантований соціальний захист і загальна грамотність народу», – підкреслив голова Дубоссарського відділення ПКП Микола Чепко.

Про досягнення Радянської держави та людей, які її будували, долаючи численні випробування, розповів глава Дубоссарського району Руслан Чабан. Підкреслюючи, що важливою геополітичною катастрофою став розвал Радянського Союзу, а придністровці, як ніхто інший, відчули це на собі, у 90-ті роки вони зі зброєю в руках стали на захист своїх домівок, рідних і близьких. Придністров’я вдалося відстояти.

«Звичайно, націоналістам не вдалося нас роз’єднати, але спроби це зробити тривають дотепер. Тому так наполегливо нині пропонується вивести миротворців РФ із нашої країни. Упевнений, що нам потрібно бути нероздільними й не допускати насаджування ідей тих, хто сіє ворожнечу між людьми різних національностей. А ще нам необхідно розвивати нашу Придністровську Молдавську Республіку, і ми не маємо права забувати наше минуле», – завершив свою промову Руслан Чабан.

Добрим нагадуванням про створення великої країни та найбільш значущі етапи її будівництва стала виставка плакатів «Все це з нашої історії рядки», яку підготували представники Дубоссарського відділення Республіканської партії «Обновление».

Надія   ПАЄРЄЛІ.